NESTLEDER: Marit Arnstad, tidligere olje- og energiminister og stortingsrepresentant for Sp, er innstilt som nestleder i StatoilHydro. Hun er fra før valgt inn i styret til Statoil fra juni 2006-2008.

De ansatte ønsker seg Arnstad

– Hvis Marit Arnstad blir styreleder i StatoilHydro, får selskapet en meget god styreleder, sier Industri Energi-leder Leif Sande til Dagsavisen.

Han mener hun både er godt kvalifisert og har riktige holdninger til langsiktig industriutvikling i Norge. I tillegg mener Sande det er viktig å få kvinner på toppen av norsk næringsliv.

Rødgrønn favoritt

Også YS-tillitsvalgt i selskapet, Stein Bredal, har uttalt at Marit Arnstad er deres valg. Sivilingeniørene i Tekna gikk ut og foretrakk henne framfor Reiten allerede i vår.

Ingen i de rødgrønne partiene vil åpent lansere Marit Arnstad som ny styreleder i StatoilHydro. Men flere sentrale politikere sier til Dagsavisen at den tidligere Sp-toppen er en svært aktuell og god kandidat.

Hun tar nå over som styreleder mens valgkomiteen i StatoilHydro går i gang med å finne ny styreleder.

Forsiktig Haga

Staten er klart største eier i StatoilHydro, og regjeringen vil ha stor innflytelse på hvem som blir ny styreleder. Men ansvarlig statsråd, olje- og energiminister Åslaug Haga, er svært forsiktig med å blande seg inn i valget.

– Jeg har ingen mening om hvem som skal bli styreleder i StatoilHydro. Det er valgkomiteen som nå skal arbeide med dette, sier Haga på spørsmål fra Dagsavisen.

Hun forutsetter at valgkomiteen jobber raskt, men sier det skal være en grundig vurdering.