T2

De 11 heteste elektronikk-julegavene

Ifølge 893 bransjefolk og en fagjury.

Samsungs millionselgende Galaxy S III vil ligge under mange juletrær i år, skal vi tro Elektronikkbransjen.
Samsungs millionselgende Galaxy S III vil ligge under mange juletrær i år, skal vi tro Elektronikkbransjen. Bilde: Samsung Norge
12. nov. 2012 - 18:55

For åttende året på rad har fagbladet Elektronikkbransjen kåret årets julegaver.

893 bransjefolk, samt en fagjury har plukket ut produktene de tror teknofile nordmenn helst vil pakke opp på julaften.

Aller høyest tror de at nordmenn ønsker seg mobiltelefonen Samsung Galaxy S III.

Samsungs mobile hjertebarn vant nylig Gulltasten som årets mobiltelefon. Den ligger for tiden på topp på Netcoms salgslister, og har solgt over 30 millioner eksemplarer verden over.

– Det var bred enighet i hovedjuryen om at Galaxy S III er årets julegave, sier Stian Sønsteng, ansvarlig redaktør i fagbladet Elektronikkbransjen.

Samsung den store vinneren

Samsung vant klassene årets julegave, årets mobiltelefon, årets dataprodukt, årets TV-produkt og årets lydprodukt, i tillegg til at de også kapret andreplassen i hovedkategorien årets julegave med Galaxy Note 10.1.

– Samsung tok storeslem i årets kåring, sier Sønsteng til Teknisk Ukeblad.

I kåringen er det lagt vekt på funksjon, at produktet tilfører markedet noe nytt, og ventet salgsvolum.

Egne fagjuryer hadde på forhånd nominert til sammen 33 produkter i elleve klasser. Fagjuryens og bransjefolkets stemmer telte 50 prosent hver.

Den klareste vinneren i sin klasse var Canon EOS 650D, med 49 prosent av stemmene i klassen "Årets fotoprodukt". Rett bak kom den norske filmen "Kon-Tiki", som ble årets film med 48 prosent av stemmene.

Les også: Flere veier til gratis Wimp og Spotify

Kvinner vil ut på tur, menn ønsker seg forbrukerelektronikk

På oppdrag fra Elektronikkbransjen, gjennomførte analysebyrået Respons en undersøkelse om hva nordmenn ønsker seg til jul. Hele 53 prosent av kvinnene ønsket seg reiser eller opplevelser, mens forbrukerelektronikk toppet menns ønskeliste med 33 prosent av stemmene.

Innenfor kategorien forbrukerelektronikk ønsker 23 prosent av de teknologi-interesserte seg aller mest et nettbrett. En av ti vil helst pakke opp en ny mobiltelefon på julekvelden.

Alle vinnerne, med juryens begrunnelser

Årets julegave og årets mobiltelefon:

Samsung Galaxy S III

"En av de største telefonene på markedet, med en skjermstørrelse på 4,8 tommer. Skjermen har en oppløsning på 1280 x 720, av typen Amoled HD. Under skroget er en 1,4 GHz prosessor med fire kjerner, kameraet har en oppløsning på åtte megapiksler. I tillegg til de vanlige overføringsmuligheter som blåtann, har Galaxy S3 også NFC." Ca. pris: 4500 kroner.

Øvrige nominerte: Apple iPhone 5 og Sony Xperia Acro S.

Les også:

Test: Samsung Galaxy S III (Mobili.no)

Årets skjønnhetsprodukt:

Withings Wifi Body Scale. Withings
 

Withings Wifi Body Scale

"Denne baderomsvekten registrerer vekt, fettprosent og BMI, og laster opp informasjonen via trådløst nettverk til et sikkert nettsted som du har tilgang til via både PC-en og iPhone. På undersiden finnes et batterirom med plass til fire AA-batterier og en USB-port (for konfigurasjon av det trådløse nettverket)." Ca. pris: 1.200 kroner.

Øvrige nominerte: Braun Venus IPL og Silk'n Flash&Go.

Årets tilbehør:

Belkin Music Reciever. Belkin
 

Belkin Music Reciever

"Blåtann-mottaker for trådløs strømming av musikk. Enheten kobles til stereoanlegget for blåtann-overføring fra mobiltelefonen. På den måten kan du høre på, dele og kontrollere musikken fra mobilen. Mottakeren bruker Bluetooth 2.0 og er kompatibel med alle enheter som har støtte for A2DP Stereo Bluetooth. Mottakeren har innebygd minne for opptil seks sammenkoblet enheter og rekkevidde på 10 meter." Ca. pris: 300 kroner

Øvrige nominerte: Microsoft Wedge Mobile, samt Logitech T650 og T620.

Årets dataprodukt:

Samsung Galaxy Note 10.1. Samsung Norge
 

Samsung Galaxy Note 10.1

"Nettbrett, mobil og digital notatblokk i samme enhet. Med den medfølgende S Pen kan man i tillegg til å bruke nettbrettet med vanlig fingerstyring, også ta notater, lage skisser, tegne og mer. Note 10.1 kjører Android 4.0 Ice Cream Sandwich, har en skjermoppløsning på 1280x800 piksler, og man kan også ringe og sende SMS med enheten." Ca. pris: fra 3.800 til 5.000 kroner, avhengig av konfigurasjon.

Ørige nominerte: Windows 8 og Asus Transformer Infinity.

Les også: Her er Galaxy Note 10.1

Årets hvitevare:

Siemens Flexinduksjon. Siemens Norge
 

Siemens Flexinduksjon

"Induksjonstoppen EH875MP11E i 80 cm bredde har en stor fleksibel kokeflate på 38 x 20 cm som automatisk skal tilpasse seg kokekarets størrelse og form. Flex-sonen kan styres som én stor sone eller som to uavhengige soner. Toppen har totalt fem induksjonssoner, inkludert flex-sonen og en stor rund sone på 24 cm. Alle sonene har powerBoost for rask oppvarming. Berøringspanel (touchSlider), 17 effekttrinn, powerManagement gjør det mulig å begrense toppens maksimaleffekt (1000-7200W)." Veiledende pris: 17.390 kroner

Øvrige nominerte: Gorenje IQ-cook og Samsung RL56.

Årets spill:

FIFA 13. EA Sports
 

FIFA 13

"Ny versjon av det populære fotballspillet. I Fifa 13 finner man «First Touch Control», som betyr at farten og skruen på ballen, spillerens bevegelse og ferdighetsnivå avgjør hvor god førsteberøringen blir. Den økte realismen kan du ta med deg i ulike spillmodi som Ultimate Team, karrieremodus, turnering på klubb- og internasjonalt nivå og enkeltkamper. Du kan spille alene, sammen med kamerater eller over nett. For PC, Playstation 3, Xbox 360." Ca. pris: 400-500 kroner.

Øvrige nominerte: Wii U og Assasin's Creed III.

Årets TV-produkt:

SAMSUNG 55ES8005: Så fullpakket av tekniske lekkerbiskener at det nok blir en smule vått hos alle med en gadgetentusiast i magen.
Samsung 8-serien. Samsung
 

Samsung 8-serien

"8-serien fra Samsung er en LCD-TV med 3D-støtte, og har kant-led belysningsteknologi. Det er en smart-TV og kan dermed kobles til internett, og kan i tillegg til fjernkontrollen styres med stemmen eller via håndbevegelser som fanges opp av TVens innebygde kamera. Oppløsningen er 1920 x 1080, altså full HD, TVen har tre HDMI-tilkoblinger, 3 USB-koblinger og har en oppdateringsfrekvens på 200 Hz." Ca. pris: fra 12.000 til 20.000 kroner, avhengig av om du velger 40-, 46- eller 55-tommeren.

Øvrige nominerte: Netflix og Panasonic WT50-serien.

TEST AV TV-ER: Skal du ha ny TV i høst?

Årets fotoprodukt:

Canon EOS 650D. Canon
 

Canon EOS 650D

"Speilreflekskamera for nybegynnere, med 18 megapikslers APS-C Cmos-sensor og Clear View LCD II-berøringsskjerm på tre tommer som kan roteres 270 grader og vinkles bort fra kamerahuset. Videoopptak i full HD med manuelle kontroller og kontinuerlig autofokus. Serieopptak med 5 bilder/sekund. Iso-følsomhet på 100–12.800 som kan utvides til 25.600. Ni-punkts autofokus. 14-bits Digic 5-bildebehandling. Serieopptak med 5 bilder/sekund i serier på opptil 22 bilder." Ca. pris: 6.000 kroner (med 18-55 mm. objektiv)

Øvrige nominerte: Samsung NX20 og Olympus OM-D E-M5

Les også: Canon fornyer storselgeren

Årets småelektriske:

Wilfa Juicemaster. Chris Harrison/Wilfa
 

Wilfa Juicemaster

"En «slow juicer» der frukt og grønnsaker kvernes - ikke sentrifugeres. Dette skal gi mer saft fra ingrediensene, og restene som kommer ut er nesten helt tørre. Kapasitet: 0,8 liter. Strømforbruk: 150 watt. Kommer i to varianter: en i børstet stål og sort plast med gjennomsiktige plastdetaljer (2.000,-) og en helhvit plastvariant (1.500,-). Førstnevnte har keramisk kvern. Trinnløs regulering av hastighet. Maskinen skal ta liten plass og være enkel å rengjøre."

Øvrige nominerte: Philips AirFryer og OBH Foodsealer Handy

Årets film:

Kon-Tiki. Nordisk Film
 

Kon-Tiki

"Filmen om Thor Heyerdahls Kon-Tiki-ekspedisjon er hittil sett av over 840.000 på kino. I 1947 ble en krigstrett verden fascinert av den unge nordmannens teori om at Polynesia var blitt befolket fra Sør-Amerika, i strid med den etablerte sannheten om migrasjon fra Asia. For å bevise teorien la Heyerdahl ut på en farefull ekspedisjon over Stillehavet. Den primitive balsaflåten han skulle tilbakelegge nesten 8.000 kilometer med, døpte han Kon-Tiki - etter solguden."

Øvrige nominerte: The Dark Knight Rises og Istid 4.

Årets lydprodukt:

Samsung DA-E750. Samsung
 

Samsung DA-E750

"Trådløs dokkinghøyttaler med 100W vakuumrørforsterker og toveis glassfiberhøyttalere samt dypbasshøyttaler. Base både for Samsungs Android-mobiler og nettbrett samt Apples Ipod, Iphone og Ipad. Trådløs tilkopling via Airplay, Allshare, blåtann, USB-direkte og Samsungs egen Sound Share. Sistnevnte gir mulighet for trådløs tilkopling til Samsungs TVer, fra årets modeller i 6-serien og oppover." Ca. pris: 5.500 kroner.

Øvrige nominerte: Philips Fidelio Wireless HiFi og SMS Audio Street by 50.

Les også:

Her finner du de beste TV-seriene

Disse dingsene kjøper vi i 2013

Dette blir elektronikktrendene i 2013  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.