MOBIL

De 10 mest populære mobilene

2009 er over, og vi har sett på hvilke ti mobiltester som ble mest lest på Mobili.no.

Marius ValleMarius ValleJournalist
4. jan. 2010 - 16:53

Vi i Mobili har vært i aksjon siden 1. oktober i fjor, og selv om det ikke er snakk om noen lang fartstid har vi rukket å teste svært mange telefoner. Nå skal vi ikke bruke denne artikkelen til å skryte av oss selv (det kan du heller lese her), men heller presentere de mest populære testene fra 2009.

1. plass: Sony Ericsson U10i Aino

Aion U10i er et steg i riktig retning for Sony Ericsson. De har begynt å støtte MicroSD-minnekort, gått over til større skjermer og gått vekk fra å ha enten godt kamera eller god musikkspiller. Her får du begge deler, men vi skulle gjerne sett at alt var litt enklere å bruke. Multimedia er nøkkelordet, resten har vi sett før.

Terningkast 5

Les hele testen »

2. plass: Samsung S3650 Corby

Dersom du er ute etter en enkel og grei trykkskjermtelefon uten masse teknologi samtidig som du vil ha enkle menyer, god batteritid og bra talekvalitet, får du nettopp det av Corby. Den har ikke de beste multimediafunksjonene, men koster til gjengjeld ikke mer enn 1500 kroner. 

Terningkast 5

Les hele testen »

3. plass: LG BL40 New Chocolate

LG BL40 er en oppsiktsvekkende telefon med lekker design. Den har en skjerm som er laget for film og støtter populære videoformater. Her får du full pakke når det kommer til teknologi og funksjoner. Men vi syns menyene er litt voldsomme, og syns det er litt vel mange valg og måter å gjøre ting på. Men dette er en bra telefon for den riktige målgruppen.

Terningkast 5

Les hele testen »

4. plass: Samsung S8300 Ultra Touch

Samsung S8300 Ultra Touch er en vaskekte allround-telefon, og gir deg et bra kamera, god videostøtte, skarp skjerm og bra lydkvalitet både ved musikklytting og samtaler, i tillegg til at du får overraskende gode Exchange-muligheter. Du får imidlertid ikke de samme mulighetene for programvare og multitasking som med en smarttelefon.

Terningkast 4

Les hele testen »

5. plass: Nokia N900

Nokia N900 er en svært avansert mobiltelefon som samtidig er svært enkel å bruke. Den har et nytt menysystem basert på Linux, og alle muligheter når det kommer til e-post og synkronisering, surfing, ekstra programvare, musikk, video og spill. Dessverre har N900 også ganske dårlig batterikapasitet, og du må bruke begge hender når du bruker den.

Terningkast 5

Les hele testen »

6. plass: Samsung I7500 Galaxy

Styr unna denne telefonen dersom du er en hardbarka bedriftsbruker. Du må kjøpe Exchange-programvare i etterkant, og Bluetooth-støtten er en vits. Som musikk- og underholdningstelefon er Galaxy en perle, men den er dårlig som videospiller.

Terningkast 4

Les hele testen »

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

7. plass: Samsung I8000 Omnia II

Samsung Omnia II er en telefon som har alt og samtidig er brukervennlig. Alle teknologier er på plass, og det er en smal sak å ta dem i bruk. Telefonen har alle proffunksjoner og et lass med morofunksjoner. Den er god på internett, navigasjon og film. Dette er farlig nær full blink.

Terningkast 6

Les hele testen »

8. plass: Doro Handleeasy 410gsm

Doro 410gsm er en svært god telefon for personer med spesielle behov, enten det er behov for store taster, høy kontrast og store bokstaver på skjermen, eller høy lyd. Doro har ikke gjort noen store feil med denne telefonen, så vi har heller ikke så mye negativt å sette fingeren på. For målgruppen er dette nær sagt en perfekt telefon.

Terningkast 6

Les hele testen »

9. plass: Nokia E72

E72 er en forholdsvis liten telefon med et fullt tastaur som fungerer bra tross størrelsen. Telefonen er svært god når det kommer til jobbfunksjoner, selv om vi savner en skikkelig forbindelse mellom kalenderen og e-postklienten. Når du er ferdig på jobb kommer du til å sette pris på en god musikkspiller og gode surfemuligheter. En telefon som har alt og som er en vellykket oppfølger til E71.

Terningkast 6

Les hele testen »

10. plass: HTC Tattoo

Tattoo er en Android-telefon uten store feil og som gjør det bra jevnt over. Har samme nye menysystem som HTC Hero. Dessverre har telefonen labert kamera og i noens øyne kanskje en kjedelig design.

Terningkast 5

Les hele testen »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.