IT

Datavirus nær utryddet

SKADELIGE ANGREP: Programvareprodusenten Microsoft fjernet litt over en million tilfeller av skadelig programvare i Norge i fjor, de aller fleste i løpet av siste halvår.
SKADELIGE ANGREP: Programvareprodusenten Microsoft fjernet litt over en million tilfeller av skadelig programvare i Norge i fjor, de aller fleste i løpet av siste halvår. Bilde: Studio Messlinger GmbH

Datavirus er omtrent utryddet i Norge.

Nå er det trojanere, eller programvare som laster ned og åpner dørene for trojanere, som er de store trusselen mot norske pc'er.

Og de angriper pc'ene som aldri før, viser Microsofts globale oversikt over skadelige pc-angrep.

Les også: Tidobling av hackerangrep på ett år

Les også: Eksplosiv vekst av internett-trusler

Sterk økning

Microsofts systemer oppdaget og stanset mer enn 50 prosent flere dataangrep i andre halvår i fjor, enn i første.

Programvareprodusenten fjernet litt over en million tilfeller av skadelig programvare i Norge i fjor, de aller fleste i løpet av siste halvår.

Rotterace

- Det er et rotterace, sier sikkerhetssjef Ole Tom Seierstad i Microsoft Norge til Aftenposten, og viser til den beinharde kampen mellom programvareleverandørene og datakriminelle.

Mange av dem bruker sikkerhetshull hos Microsoft til å innvandere folks pc'er, og Seierstad forteller at programvaren stadig blir sikrere, samtidig som de kriminelle blir stadig flinkere.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.