NETTARKIV

Dataspeiding på idrettstalent

27. sep. 2000 - 15:21

Barn som får god karakter i testen, får tilbud om å delta i et treningsprogram, selv om de aldri tidligere har drevet idrett.

Det australske sportsinstituttet bruker et dataprogram for å sammenligne unge sportskandidaters fysiske attributter med en database over de fysiske attributtene til 6000 tilfeldige barn som ikke driver idrett. Dataprogrammet velger eksepsjonelle kandidater og matcher dem med en passende idrettsgren.

Interessante karakteristika varierer fra idrett til idrett. Ved siden av kroppsmål som høyde, vekt og armspenn, loggfører programvaren også sportsrelaterte ferdigheter som for eksempel spenst, skriver New Scientist.

Hittil har mer enn 200.000 barn i alderen tre–seks år blitt kartlagt av talentsspeider-programmet. Én prosent av dem er valgt ut til å delta i spesielle treningsprogram – noe som til nå har gitt australierne 27 medaljer i verdensmesterskap for ungdom.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.