IKT

Datakort til Afrika

15. sep. 2000 - 06:01

Datakortet a.s satser i høst på et pilotprosjekt med testing i Tunisia. Første skritt er testing av 250 personer på tre testsentre. Denne testingen foregår på engelsk og fransk.

Etter avsluttet pilotprosjekt skal det gjennomføres testing i stor skala av 100.000 personer på arabisk neste år. I Norge tester Datakortet cirka 35.000 personer i året. Tunisia-prosjektet blir dermed tre ganger så stort. Til denne storsatsingen skal det også etableres full opplæringspakke på arabisk.

Prosjektet er et ledd i Tunisias satsning på oppbygging av IT-kompetanse og kom i gang etter en direkte henvendelse fra tunisiske myndigheter til Datakortet, opplyser selskapet i en pressemelding.

Kompetansebeviset Datakortet består av 7 moduler innen blant annet bruk av PC og operativ system, tekstbehandling, regneark, database, presentasjonsprogram og internett og e-post. Datakortet er det norske navnet på det europeiske kompetansebeviset ECDL – European Computer Driving Licence.

På det afrikanske kontinentet er Tunisia det første landet som har skrevet kontrakt med Datakortet/European Computer Driving Licence. Landet er godt egnet til å start opp IT-kompetanseheving i:

– Her er det stor støtte hos myndighetene for IT-opplæring, stabil valuta, et godt utviklet aksjemarked og finansielt nettverk, mange større IT-bedrifter og godt utbygd IT-infrastruktur. For de stedene som ikke har tilgang til internett har regjeringen utstyrt Volvo-busser med kommunikasjons- og datautstyr som fungerer som mobile test- og opplæringssentre, ifølge pressemeldingen fra Datakortet.

Tunisia-prosjektet har en verdi på drøyt 8 millioner kroner, men potensialet er atskillig større hvis det viser seg å bli vellykket. Deler av prosjektet finansieres over forskjellige fond som er generert av den tunisiske regjeringen og EU.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.