IKT

Data tar føringen

Denne gangen legger de enda sterkere vekt på programvarepakker for hele verdikjeden.

– Nye IT-løsninger for industrielle anvendelser kommer til å danne grunnlaget for en fullstendig nettverksbasert verdikjede – fra ordremottak via råvarelogistikk, energiforvaltning, produktkontroll og automatisering til ferdigstilling, pakking, lagring og utsendelse. Denne trenden vil gjenspeiles på Interkama, sier Volker Kaiser, medlem i Interkama 2001-styret.

Mer sensorikk

I løpet av fem hektiske dager i slutten av september skal et vell av mer eller mindre smarte nyheter innen industriell kommunikasjon, automatisering, måling og analyse presenteres.

Selv om data- og kommunikasjonsløsninger vil dominere, har også sensorer fått mer plass enn tidligere. Arrangørene har knyttet seg tettere til AMA, et tysk fagforbund for sensorikk . AMA bygger et eget sensorikksenter på messen.

Fra nå av går messen over fra treårs intervaller til toårs intervaller – en frisk satsing med tanke på at både besøkantallet og ustillerantallet var langt under det forventede i 1999. Varigheten er kortet ned til fem dager.

Interkama er først og fremst en messe for prosessautomatisering, men denne gang blir det også mer utstyr som er rettet mot stykkproduserende industri enn tidligere. Dessuten er en del tidligere atskilte forretningsområder slått sammen.

Messeforumet Innovation Market Place kan bli verd et besøk eller to. Der vil det bli holdt en rekke foredrag, presentasjoner og diskusjoner om aktuelle automatiseringstemaer.

Norske utstillere

Bare ett norsk selskap deltok i 1999 med egen stand; Fieldbus International (Fint) presenterte feltbussystemer. I år deltar Vestfold-bedriften Scan-Sense, som skal presentere en ny kalibrator for temperaturfølere – angivelig den første på markedet som kombinerer tørrblokk og væskebad i samme instrument. Selskapet viser også resten av produktutvalget; trykktransmittere, lastmålere og målesensoren BoltSafe, som måler belastning i bolter. Instrumentene er basert på en spesiell laserskjært tynnfilmmembran.

– Vi benytter også anledningen til å se oss om etter nye distributører og holde en del møter. Alle er jo på plass der, sier markedssjef i Scan-Sense, Jørn Berg.

Norsk Elektro Optikk AS får presentert sine gass- og støvmålere på standen til den tyske representanten Bernt GmbH. Tyskland er det norske selskapets største marked for disse produktene.

I tillegg deltar mange norske leverandører sammen med sine utenlandske morselskap eller representanter.

Messetur

Industriens forening for elektroteknikk og automatisering (Ifea) og bransje- og arbeidsgiverorganisasjon Nelfo arrangerer i år som tidligere en fellesreise til Interkama. Over 160 nordmenn er påmeldt pr. 29. august, ifølge Ifea-direktør Geir Lae Solberg.

Organisasjonenes messetur er et svært populært tiltak. Hele 186 nordmenn med tilknytning til automatiseringsbransjen deltok på arrangementet i 1999. Deltakerne uttrykte stor tilfredshet med arrangementet, som ga godt faglig og sosialt utbytte.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.