OLJE OG GASS

Dårlige utsikter for PGS

Påtroppende StatoilHydro-styreleder Svein Rennemo (60). Han blir sittende som PGS-sjef til 1. april. Først da overtar han som styreleder i oljeselskapet.
Påtroppende StatoilHydro-styreleder Svein Rennemo (60). Han blir sittende som PGS-sjef til 1. april. Først da overtar han som styreleder i oljeselskapet. Bilde: Bendiksby, Terje

For tredje gang varsler Petroleum Geo-Services (PGS) svake resultater for fjerde kvartal, skriver Dagens Næringsliv.

Høye skipskostnader

Bakgrunnen skal delvis være høyere kostnader på et par seismikkfartøy som var inne på verftet for klassegodkjennelse, vedlikehold og oppgradering.

- Det er litt som å ha bilen inne på verksted. Når man først setter i gang, så vil det ofte vise seg at det er ting som er ønskelig å gjøre, men som ikke var tatt hensyn til i planen, sier finansdirektør Gottfred Langseth i PGS til Dagens Næringsliv.

Mangel på prosjekter

I tillegg har landseismikkprosjekter i Libya falt bort og vært rammet av utsettelser, noe som har rammet hardt siden selskapet ikke har hatt nok ekstraprosjekter.

- Vi har hatt en for tynn portefølje av prosjekter. Derfor har det vært perioder uten produksjon, såkalt dødtid, sier Langseth til DN.

En positiv ting kan PGS likevel varsle om i fjerde kvartal: Multiklientinntektene vil bli de største noensinne.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.