SAMFERDSEL

Dårlig vær stanser Kursk-arbeidet

Løftefartøyet Giant 4 hadde i går ankret opp over ubåten og startet forberedelsene for tilkobling av de 26 løftekrokene.

Senest fredag formiddag var dykkerne fra norske DSND nede på vraket, men dette arbeidet ble avsluttet etterhvert som været på overflaten ble verre ut over dagen.

Giant 4 kan operere trygt i opptil 2,5 meters bølger, og værmeldinger har meldt at man vil oppnå minst denne bølgehøyden lørdag og søndag, ifølge det russiske nettstedet Strana.ru.

–Det er selve tilknytningen som gjenstår nå, så dykkerne hadde ikke særlig mer jobb å gjøre der nede når dette arbeidet ikke kunne fortsette. Dersom været bedrer seg, vil vi gjenoppta dette arbeidet på mandag, sier pressetalsmann for DSND, Einar Skorgen til tekblad.no.

De norske dykkerne skal feste i alt 26 løftekabler i de 70 centimeter store hullene som er tatt ut i ubåtens ytre skrog. Kablene festes til ubåten ved hjelp av en "klo" som slår ut inne i skroget. Den siste uka har vært brukt til å feste ledetrakter som skal sørge for at festekablene får riktig feste.

Les mer om: