Danskene dropper Think

Danskene dropper Think
Foreløpig er det kun solgt 21 Think City til Danmark. Nå har forhandleren satt stopp for flere bestillinger. Bilde: Think/Stein Jarle Olsen

Årsaken er at det fortsatt ikke produseres biler på Think-fabrikken på Aurskog. Det bekymrer den danske forhandleren Nellemann Biler .

Kun 21 solgte biler

– Restruktureringen av Think trekker så ut i tid at vi ikke kan være med lenger. Vi kan ikke fortsette å selge biler som vi ikke er sikre på at vi kan skaffe nødvendige reservedeler til eller yte god nok teknisk bistand til, sier direktør Jacob Nellemann i Nellemann-konsernet til Ingeniøren .

Forhandleren har så langt solgt 21 Think City i Danmark.

Stor etterspørsel

Nellemann understreker samtidig at det ikke er snakk om å bryte samarbeidet med den norske elbilprodusenten. Kun at de ikke vil ta imot nye ordrer før de kjenner de nye eiernes strategier.

Det samme skjedde i Norge da Think ble satt under offentlig administrasjon i januar:

– Det er en frustrerende situasjon ettersom vi kunne hatt ti ganger så mange Think City på danske veier i dag. Etterspørselen er veldig stor. Think er den eneste elbil som er typegodkjent som bil i hele EU og er samtidig konstruert som elbil fra bunn av. Det er kundene meget bevisste på, understreker forhandleren.

Tekniske problemer

Nellemann-direktøren opplyser til Ingeniøren at det har vært tekniske problemer på 15 prosent av de danske Think-bilene. Den statistikken betegner han som «på den dårlige siden av gjennomsnittet».

Så er det statistiske grunnlaget heller ikke så stort: Ut fra antall solgte biler, har det i så fall vært feil på rundt tre eksemplarer.

Les mer om: