INDUSTRI

Danskene dropper Think

Foreløpig er det kun solgt 21 Think City til Danmark. Nå har forhandleren satt stopp for flere bestillinger.
Foreløpig er det kun solgt 21 Think City til Danmark. Nå har forhandleren satt stopp for flere bestillinger. Bilde: Think/Stein Jarle Olsen
20. aug. 2009 - 11:12

Årsaken er at det fortsatt ikke produseres biler på Think-fabrikken på Aurskog. Det bekymrer den danske forhandleren Nellemann Biler .

Kun 21 solgte biler

– Restruktureringen av Think trekker så ut i tid at vi ikke kan være med lenger. Vi kan ikke fortsette å selge biler som vi ikke er sikre på at vi kan skaffe nødvendige reservedeler til eller yte god nok teknisk bistand til, sier direktør Jacob Nellemann i Nellemann-konsernet til Ingeniøren .

Forhandleren har så langt solgt 21 Think City i Danmark.

Stor etterspørsel

Nellemann understreker samtidig at det ikke er snakk om å bryte samarbeidet med den norske elbilprodusenten. Kun at de ikke vil ta imot nye ordrer før de kjenner de nye eiernes strategier.

Det samme skjedde i Norge da Think ble satt under offentlig administrasjon i januar:

– Det er en frustrerende situasjon ettersom vi kunne hatt ti ganger så mange Think City på danske veier i dag. Etterspørselen er veldig stor. Think er den eneste elbil som er typegodkjent som bil i hele EU og er samtidig konstruert som elbil fra bunn av. Det er kundene meget bevisste på, understreker forhandleren.

Tekniske problemer

Nellemann-direktøren opplyser til Ingeniøren at det har vært tekniske problemer på 15 prosent av de danske Think-bilene. Den statistikken betegner han som «på den dårlige siden av gjennomsnittet».

Så er det statistiske grunnlaget heller ikke så stort: Ut fra antall solgte biler, har det i så fall vært feil på rundt tre eksemplarer.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.