ENERGI

Danske strømselskaper granskes for mulig fusk og innsidehandel

Svenske og danske myndigheter mistenker at fire danske energiselskaper har manipulert markedet eller drevet innsidehandel. 

25. mai 2023 - 14:22

Derfor er det opprettet undersøkelsessaker mot selskapene, bekrefter Energimarknadsinspektionen i Sverige til Danmarks Radio (DR).

Det skal dreie seg om til sammen åtte saker, fem av dem fra i fjor. Det er ikke bekreftet konkret hva sakene dreier seg om, eller hvilke selskaper det er snakk om.

Tilsvarende etat i Danmark, Forsyningstilsynet, sier i en generell kommentar til DR at de løpende gjør slike undersøkelser, og at det alltid skjer i fortrolighet.

– Det gjelder både hva angår status, mengden av undersøkelser og hvem det gjelder. Fortroligheten er både med hensyn til etterforskningene og til selskapene som er i vårt søkelys, uttaler tilsynet.

Også dansk politi er involvert i etterforskning av markedsmanipulasjon. 19. april slo de til flere steder i landet og pågrep åtte personer fra et energiselskap. De ble framstilt for retten bak lukkede fører og sitter fortsatt varetektsfengslet, ifølge DR.

De åtte nekter straffskyld for energimanipulasjon. Det er uklart om disse personene er knyttet til noen av de fire selskapene svenske og danske tilsynsmyndigheter nå har under lupen.

Også i dag blir det forsinkelser og innstillinger i togtrafikken i Oslo-området på grunn av signalfeil mellom Bryn og Grorud.
Les også

Ny signalfeil ga problemer for tog­trafikken i Oslo-området

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.