DATATELE

Dansk-norsk viruskrig

Trond Heggelund
2. jan. 2007 - 13:08
Vis mer

Danske Comendo legger ikke skjul på sine hensikter når de i en pressemelding skriver at de vil trappe opp krigen om markedet for IT-sikkerhet med en sterk tilstedeværelse her i landet.

Selskapets sikkerhetsprodukter blir allerede solgt via partnere og forhandlere.

Det er spesielt datasikkerhetsselskapene Norman og Sybase som blir Comendos hovedkonkurrenter.

Undervurderer datasikkerhet

- Vi merker en økende etterspørsel etter våre produkter generelt og spesielt i Norge og ønsker derfor å styrke vår satsing i landet, sier markedssjef Chris Østergaard i Comendo.

Han mener at man i Norge har et generelt høyt nivå på IT-bruk, men at man kanskje til nå har undervurdert hvilke konsekvenser et angrep mot bedriftens IT-systemer får i kroner og øre.

- IT sikkerhet er blitt et tema i styrerommene, hevder Østergaard.

Norsk sjef ansatt

Til å lede organisasjonen i Norge har selskapet ansatt Frode Lein Sørbø. Sørbø, som i dag er Norge-sjef for selskapet Virus112, vil ha totalansvar for hele konsernets tilstedeværelse i Norge. Dette omfatter Comendo, Virus112 og i tillegg Hosting2.

Sørbø har tidligere hatt ledende stillinger innen data og datasikkerhet i selskaper som Siemens Business Services, TDC-Song og Norman ASA.

Børskomet

Comendo gikk nylig på børs i Danmark og satte ny rekord for børsinntredener ved at samtlige to millioner aksjer ble solgt ut på under 30 minutter.

Aldri har et slikt antall danske aksjer blitt revet bort på så kort tid.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.