Dansk – norsk seier under ONS Awards

NORSK VINNER: Administrerende direktør i Cubility, Rolf Thorkildsen, mottok innovasjonsprisen for små- og mellomstore bedrifter. (Bilde: Mona Strande)
INNOVASJONSVINNER: CEO i Welltec, Jørgen Hallundbæk, synes det er flott å få en pris i Skandinavia. Selskapet har fått mange priser tidligere, men aldri "på hjemmebane". (Bilde: Mona Strande)
SAMLENDE FOR EKOFISK: ONS' spesialpris ble i år delt ut for andre gang, og gikk til John C. Mihm for hans arbeid for Phillips Petroleum ved Ekofisk fra 1977 til 1982. Prisen gis som en anerkjennelse av Mihms evne til å oppmuntre individer, selskaper og institusjoner til å tenke på kontinuerlige forbedringer. (Bilde: Mona Strande)
VINNER 1: Well Miller RCG fra Weltec vantåret innivasjonspris i\under ONS. (Bilde: Anders Steensen)
VINNER 2: Trond Melhus (t.v.) og Rolf Thorkildsen er sikre på at Mudcube vil bli etterspurt. Ikke minst fordi borearbeiderne kan komme til å forlange Mudcube på grunn av arbeidsmiljøet. (Bilde: Anders J. Steensen)
Slik ser ONS-prisene ut. (Bilde: Mona Strande)
 • ons

ONS Awards - Store bedrifter:

Alfabetiske liste:

 • ABB
 • Cameron
 • FMC Technolgies
 • Sevan Marine
 • Welltech


ONS Awards - Små og mellomstore bedrifter:

Alfabetiske liste:

 • Cubility
 • Pure Technologies
 • Reelwell
 • Remora
 • Wirescan


ONS Special Innovation Award:

John Clifford MihmSe video: Slik virker Cubilitys Mudcube

Se video: Slik virker Well Miller

Stavanger: Totalt 91 søknader kom inn og ble nominert til årets innovasjonspris.

Søknadene var jevnt fordelt mellom store og små- og mellomstore bedrifter.

Se video: Slik virker Cubilitys Mudcube

Se video: Slik virker Well Miller RCB

Utvelgelsen av prisvinnerne ble gjort etter en grundig vurdering av juryen under ledelse av Rolf Wiborg i Oljedirektoratet. Ut fa kriteriene om nivå på innovasjon, sikkerhet og økonomisk betydning falt valget av de to prisvinnerne på danske Welltec og norske Cubility.

Se video fra prisutdelingen

Betyr mye

For andre gang er det et boreverktøy som går av med en av prisene.

– Den økende prisen for boretjenester samt nødvendigheten av å vedlikeholde brønnene for å få mest mulig ut av hver brønn, så falt valget på Welltecs Well Miller RCB naturlig. Dette er et verktøy jeg gjerne skulle hatt i vår portefølje, sier Gordon Ballard i Innovasjonskomiteen.

Til daglig er han styreformann i Schlumberger UK.

Sikrere

Well Miller RCG er en enhet som brukes for såkalt wireline operasjoner. Dvs. at enheten brukes i brønnoperasjoner for å vedlikeholde oljebrønner.

Selve enheten er elektrisk drevet og kan bore ut forkalkninger og andre faste materialer som dannes brønnen under oljeproduksjon. At borekronen ka reverseres betyr at den ikke kiler seg fast i harde materialer. Teknikken gjør at vedlikeholdsoperasjoner kan utføres raskere og sikrere.

Inn i den moderne tid

Mudcube er en helt ny prosess for boreslambehandling.

Systemet innebær er at rensemetoder for boreslam som er mer eller mindre uforandret sideren 1930-tallet, nå kan gjøres i henhold til moderne standarder både med hensyn på vibrasjoner, støy, og eksponering for uønskede kjemikalier.

– Systemet betyr en betydelig forbedring av helse miljø og sikkerhet for borepersonellet, sier Rolf Wiborg.

Spesialpris

Juryen for ONS Awards tildelte John Clifford Mihm prisen ONS Special Innovation Award.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå