ENERGI

Dansk minister: Mulig ammunisjon fra annen verdenskrig langs Nord Stream

Gammel ammunisjon vanskeliggjør kontroll.

Gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 på bunnen av Østersjøen lekker. Kontrollen vanskeliggjøres av gammel ammunisjon på havbunnen. BIldet er tatt kort tid etter at lekkasjene, som mange mener skyldes sabotasje, oppsto.
Gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 på bunnen av Østersjøen lekker. Kontrollen vanskeliggjøres av gammel ammunisjon på havbunnen. BIldet er tatt kort tid etter at lekkasjene, som mange mener skyldes sabotasje, oppsto. Foto: Forsvaret i Danmark
13. okt. 2022 - 10:12

Mulig ammunisjon fra annen verdenskrig gjør det vanskelig å undersøke gassrørledningene Nord Stream 1 og 2, opplyser Danmarks forsvarsminister.

– Området er preget av annen verdenskrigs bruk eller ikke bruk av ammunisjon. Det ligger så mye på havbunnen, og derfor er det ikke så lett. Men arbeidet pågår, og det er godt i gang, sier forsvarsminister Morten Bødskov.

Gassrørledningene ligger på bunnen av Østersjøen og lekker på tre ulike steder utenfor den danske øya Bornholm etter å ha blitt utsatt for det en rekke land mener må være sabotasje.

Skjelvet meldes å være det kraftigste til å ramme Taiwan på 25 år. TV-bilder viser ødelagte bygninger i byen Hualien, øst i landet.
Les også

Taiwan: Kraftigste jordskjelv på 25 år

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.