ENERGI

Dansk minister: Mulig ammunisjon fra annen verdenskrig langs Nord Stream

Gammel ammunisjon vanskeliggjør kontroll.

Gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 på bunnen av Østersjøen lekker. Kontrollen vanskeliggjøres av gammel ammunisjon på havbunnen. BIldet er tatt kort tid etter at lekkasjene, som mange mener skyldes sabotasje, oppsto.
Gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 på bunnen av Østersjøen lekker. Kontrollen vanskeliggjøres av gammel ammunisjon på havbunnen. BIldet er tatt kort tid etter at lekkasjene, som mange mener skyldes sabotasje, oppsto. Foto: Forsvaret i Danmark
13. okt. 2022 - 10:12

Mulig ammunisjon fra annen verdenskrig gjør det vanskelig å undersøke gassrørledningene Nord Stream 1 og 2, opplyser Danmarks forsvarsminister.

– Området er preget av annen verdenskrigs bruk eller ikke bruk av ammunisjon. Det ligger så mye på havbunnen, og derfor er det ikke så lett. Men arbeidet pågår, og det er godt i gang, sier forsvarsminister Morten Bødskov.

Gassrørledningene ligger på bunnen av Østersjøen og lekker på tre ulike steder utenfor den danske øya Bornholm etter å ha blitt utsatt for det en rekke land mener må være sabotasje.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier Norge gir inntil 1,6 milliarder kroner til et tsjekkisk initiativ til å kjøpe artilleriammunisjon til Ukraina. Bildet er tatt under et besøk på Nammo på Raufoss tidligere i år. Regjeringen har tidligere gitt støtte til å øke produksjonen der.
Les også

Gir milliardbeløp i ammunisjon-støtte til Ukraina

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.