SAMFUNN

Dansk megauniversitet

20. jan. 2001 - 09:32

Det vil å så fall bli Europas fjerde største universitetsnettverk. Det er den danske fagforeninga Akademikernes Centralorganisation som kommer med utspillet.

– Det er en foreldet tanke at alle universiteter skal være best på alle områder. Vi må i stedet satse på allianser mellom universitetene. Slik kan vi i det minste sikre at det finnes gode forskningsmiljøer i regionen, sier rektor Kjeld Mølgaard ved Københavns Universitet til den danske avisa Information.

En eventuell fusjon vil neppe gi noen stordriftsfordeler. Det mener direktør Christian Thune ved Danmarks Evalueringsinstitut.

– Å samarbeide bør ikke være et mål i seg selv. Samarbeid er et middel for å nå klare mål. Grunnleggende kvalitet skapes ikke alene ved å lage større enheter, påpeker Thune. Han mener utenlandske erfaringer tvert om viser at kravet til ledelse og kvalitetssikring vokser proporsjonalt med institusjonenes størrelse.

Foruten universitetet holder også Landbohøjskolen, Handelshøjskolen, Danmarks Farmaceutiske Højskole og Danmarks Tekniske Universitet til i København. I Storkøbenhavn ligger blant annet Roskilde Universitetscenter og en rekke forskningsinstitusjoner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.