INDUSTRI

Dansk magnethjelm kan hjelpe mot tung depresjon

Påvirker hjernen med pulserende elektroniske felter.

For tungt deprimerte personer som ikke blir bedre av medisiner, kan det hjelpe å bruke en elektromagnetisk hjelm.
For tungt deprimerte personer som ikke blir bedre av medisiner, kan det hjelpe å bruke en elektromagnetisk hjelm. Bilde: Colourbox
18. apr. 2014 - 16:53

For tungt deprimerte personer som ikke blir bedre av medisiner, kan det hjelpe å bruke en elektromagnetisk hjelm.

Hjelmen påvirker hjernen med pulserende elektroniske felter, viser et banebrytende dansk pilotprosjekt gjort av Psykiatrisk Center Nordsjælland i Hillerød.

Les også: Forbereder «hjernen 2.0»

Resistent mot medisin

Hver tredje person som rammes av en tung depresjon, blir på et tidspunkt resistent mot medisinen som skal hjelpe dem. Men hjelmen med sju pulserende felter kan hjelpe pasientene, ifølge forskere.

– Når mange blir immune mot medisinens positive effekt på deres sykdom, skyldes dette en slags overmetning i hjernen. Magnetbehandlingen nullstiller de blokkerte reseptorene slik at medisinen virker igjen, sier professor og forsker Per Bech.

I studien ble opp mot 70 prosent av forsøksdeltakerne symptomfrie etter åtte ukers behandling. I tillegg fikk de færre bivirkninger av antidepressiv medisinen som de skulle fortsette å ta under forsøket.

Nye blodkar

Hjelmen, som stimulerer hjernen, er utviklet av professor i molekylær biomedisin Steen Dissing ved Universitet i København.

Den bygger på erfaringer fra tidligere forsøk som viser at stimulering av blodkar via elektroniske impulser setter i gang dannelsen av nye blodkar.

Les også:

«Alkopille» skal gjøre deg beruset uten bivirkninger  

Dette blir fysikkens nye megamaskin

Slik utføres en grå stær-operasjon  

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.