KRAFT

Dansk klimaminister går av

SLUTTER: Connie Hedegaard går av som klima- og energiminister for å bli EU-kommisjonær. Hedegaard erstattes av prorektor Lykke Friis ved Københavns Universitet. Men Hedegaard er fortsatt vert for FNs klimatoppmøte om tre uker.
SLUTTER: Connie Hedegaard går av som klima- og energiminister for å bli EU-kommisjonær. Hedegaard erstattes av prorektor Lykke Friis ved Københavns Universitet. Men Hedegaard er fortsatt vert for FNs klimatoppmøte om tre uker. Bilde: Kjetil Malkenes Hovland
Kjetil Malkenes Hovland
24. nov. 2009 - 11:02

Hun ble spådd en lynkarriere alt som ung, danskenes klima- og energiminister Connie Hedegaard (49) fra det konservative folkepartiet.

Fra 1. februar 2010 skal hun begynne i den nyopprettede stillingen som klimakommissær hos EU-kommisjonen i Brüssel, ledet av Juan Barroso.

Prorektor Lykke Friis ved Københavns Universitet overtar som klimaminister.

Fortsetter som klimavert

Men Connie Hedegaard skal fortsette som vert for klimatoppmøtet som minister for FNs klimakonferanse i København.

Det kommer fram i en pressemelding fra statsminister Lars Løkke Rasmussen i formiddag.

Dean Henrik Dam, Prorector Lykke Friis, Prime Minister Anders Fogh Rasmussen
fra statsminister Lars Løkke Rasmussen i formiddag.NY KLIMAMINISTER: Prorektor Lykke Friis, her flankert av Henrik Dam fra universitetet (t.v.) og Anders Fogh Rasmussen under en tidligere klimakonferanse. Københavns Universitet

Nyheten kommer trolig som en skuffelse for undervisningsminister Bertel Haarder (V), som mange trodde ville bli danskenes EU-kommissær.

Hedegaards karriere

I 1990 sluttet Hedegaard som politiker i Folketinget for å bli journalist i Berlingske Tidende. Fire år senere ble hun sjef for Radioavisen i Danmarks Radio, og fire år etter det ble hun ankerkvinne i programmet Deadline.

I 2004 gjorde hun comeback da hun ble miljøminister i Anders Fogh Rasmussens andre regjering.

I 2007 fikk hun den nyopprettede stillingen som klima- og energiminister.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.