PROSJEKTER

Dansk fundamenteringsfirma får norsk hovedkontor i Råde

Aarsleff etablerer egen norgesavdeling.

Aarsleff er allerede på plass i seks europeiske land, og  etablerer nå fundamenteringsvirksomhet også i Norge
Aarsleff er allerede på plass i seks europeiske land, og etablerer nå fundamenteringsvirksomhet også i Norge
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
10. mars 2020 - 15:22

Per Aarsleff A/S ble grunnlagt i 1947, og er i dag et av Danmarks ledende entreprenørselskaper. Selskapet består av tre divisjoner: anlegg, rørteknikk og fundamentering. I en pressemelding forteller selskapet at de er spesialist på prosjektering, planlegging og gjennomføring av store prosjekter innenfor infrastruktur, eiendom, jernbane, energi, bygg og anlegg.

Det er fundamenteringsvirksomheten som nå etablerer seg i Norge, og den norske grenen av selskapet vil få hovedkontor i Råde i Østfold.

Det danske selskapet har i dag virksomheter i gang i Danmark, Tyskland, Polen, Sverige, Tsjekkia, Norge og Storbritannia innenfor forretningsområdet fundamentering.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

I Norge er Aarsleff for tiden underentreprenør på pelearbeidet for Minnevika bru – den hittil lengste jernbanebrua i Norge. Dette vil kreve ramming av 280 stålrørspeler med lengde opptil 60 meter, og bygging av 17 fangdammer med 19 meter lang spunt.

Da et vogntog lastet med 27 tonn brunost tok fyr i Brattlitunnelen i Nordland i 2013, brant osten i fire døgn (bildet). Fortsatt mangler det nødfortau og snunisjer i tunnelen, som ikke er oppgradert etter sikkerhetsforskriften.
Les også

Vil utsette oppgradering av de mest utsatte tunnelene. Erkjenner at det gir dårligere tunnelsikkerhet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.