NETTARKIV

Danmark best på IT - Norge henger etter

Jörgen SkjelsbækJörgen Skjelsbæk
10. apr. 2008 - 10:59

De nordiske landene er alle blant de ti beste verden på å ta i bruk IT. Danmark og Sverige troner i topp på listen, mens Norge så vidt er med på tiende plass og dermed sist av de nordiske landene. Det viser rapporten Global Information Technology Report, som er laget av World Economic Forum og det franske prestisjeuniversitetet Insead på oppdrag av Cisco. Rapportens hovedinnslag er det såkalte "Networked Readiness Index" som gir en indikasjon på hvordan informasjons- og kommunikasjonsteknologi påvirker utviklingsprosesser og konkurranseevne for i alt 127 land. Det er sjuende gang indeksen blir publisert.

Ifølge Irene Mia, en av to forfattere til rapporten, er en gjennomtenkt visjon om bruken av IKT fra myndighetenes side, kombinert med et tidlig fokus på utdanning og innovasjon avgjørende faktorer bak suksessen til de nordiske landene, Singapore, USA og Sør-Korea

– At Norge henger etter våre nordiske kolleger er ingen overraskelse, men vi bør likevel tilstrebe å tette dette gapet i årene som kommer. Både offentlige og private norske virksomheter må bli flinkere til å tilby ansatte fleksible arbeidsforhold, sier Jørgen Myrland, administrerende direktør i Cisco Norge i en pressemelding.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.