KRAFT

Dalekovod vil følge norsk lov

FIKK IKKE LØNN: I Hardanger er ikke alltid været er like bra som på dette bildet. Ved tåke er det umulig å fly de kroatiske arbeiderne i entreprenørselskapet Dalekovod inn til anleggsområdet, og da har de gått uten lønn.
FIKK IKKE LØNN: I Hardanger er ikke alltid været er like bra som på dette bildet. Ved tåke er det umulig å fly de kroatiske arbeiderne i entreprenørselskapet Dalekovod inn til anleggsområdet, og da har de gått uten lønn. Bilde: Øivind Raknes
Øyvind LieØyvind Lie
2. sep. 2011 - 15:25

Som Teknisk Ukeblad tidligere har – Statnett bryter lønnsforskriften , får ikke arbeiderne på Statnetts Hardangerlinje lønn når det har vært så dårlig vær at det har vært umulig å arbeide, såkalt værskoft.

Statnett er ikke fornøyd med dette. Konserndirektør Håkon Borgen Presser Dalekovod til å gi arbeiderne lønn at det kroatiske entreprenørselskapet Dalekovod rydder opp og tar regningen selv.

Les også: – Statnett har ikke hovedansvaret i Hardanger

Vil gjøre nødvendige justeringer

Teknisk Ukeblad har spurt Dalekovod om de kommer til å betale arbeiderne også når været er så dårlig at det ikke går an å arbeide.

– Dalekovod og Statnett har hatt et møte om dette temaet. Dalekovod ser nå nærmere på arbeidsavtalene og vil gjøre justeringer hvor det er nødvendig for å følge norske lover og forskrifter. Vi har et godt og profesjonelt forhold til Statnett og kommer til å komme fram til en felles forståelse om dette, opplyser selskapets presseavdeling.

Les også:

Ukjent regning

Utover å gjenta sitt generelle svar, ønsker ikke Dalekovod å kommentere konkret om selskapet er villig til å ta hele regningen for oppryddingen, slik Statnett krever.

Dalekovod vil heller ikke si om de vil etterbetale arbeiderne for tapte inntekter ved tidligere værskoft, eller om endringen kun vil gjelde for fremtidig værskoft.

Hvor mye penger det ville koste å betale arbeiderne for de dagene de til nå har gått uten lønn, ønsker heller ikke selskapet å kommentere.

– Vi har ikke noe mer å meddele på det nåværende tidspunkt, opplyser selskapet.

Les også: Entreprenører advarer Statnett

Les også: – Norske entreprenører skal få oppdrag

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.