IKT

DAK tar vare på kunnskap

Knut StrømKnut StrømKnut Strøm
25. okt. 2005 - 13:47

STUTTGART: Den nye utgaven automatiserer konstruksjonsarbeidet og tar bedre vare på kunnskapene til konstruktørene.

NX 4 som kommer ut like fjør jul er en ny generasjon DAK-verktøy som skal gjøre arbeidet enklere og raskere. Hundrevis av kundedrevne ønsker innen design, analyse, simulering og produksjon er lagt inn i systemet. Det er også gjort forbedringer på koblinger mot UGS sitt PLM-system (Product Lifecycle Mangement), Teamcenter.

Både 64 bit Windows og Linux

Nye NX 4 støtter 64 bit utgaver for både Windows og Linux. – 64 bit er viktig for selskaper som arbeider med store produkter med mange deler. Grunnen er at dette gir mulighet for bruk av 16 GB minne, påpeker DAK-veteranen Joan Hirsch. Hirsch er nestansvarlig for NX-utvikling hos UGS. Hun har vært i selskapet siden 1987 og har arbeidet med DAK i over 20 år.

– Mer kunnskapsbasert design og automatiserte funksjone gjør det mye lettere å ta frem alternative konstruksjoner. Vi introduserte noe av dette i NX 3, men i denne utgaven er det kraftig forbedret, sier Joan Hirsch.

Dagens produsenter er under press for å skape nye produkter og øke produktiviteten. – Simulering og evaluering er derfor viktige faktorer sammen med kunnskapsbasert utvikling. NX 4 er nøkkelen til bedre innovasjon. Et konstruksjonssystem som gir mulighet til å evaluere flere designforslag har større sjanse til suksess, hevder hun.

En ny skissefunksjon gjør det enkelt først å lage skisser i 2D og så videreutvikle dem til en fullverdig 3D modell. Muligheten for reverskonstruksjon er også forbedret. Det er viktig for bilindustrien som starter med en modell i leire som deretter skal over på en digital overflatemodell.Fremdeles I-deas-utvikling

Ingen bytter DAK-system midt i et større prosjekt. – Vi vil holde på våre kunder og tror ikke det er smart å tvinge dem som fremdels bruker I-deas til å gå over til NX. Vi har bygget inn verktøy som skal lette overgangen, men vi arbeider også med å videreutvikle I-deas, sier Hirsch.

Toppsjef Tony Affuso er også klar i sin tale om at de vil beholde I-deas så lenge de har brukere. En ny versjon er også like rundt hjørnet. Hirsch forteller at de har gjort forandring på lisensieringen slik at det er mulig å arbeide på begge systemer for å gjøre overgangen lettere.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.