IKT

DAK-systemer smelter sammen

Amsterdam/Billingstad: - NX3 samler det beste fra I-deas og Unigraphics i ett og samme produkt, hevder Bill Mclure fra UGS.

Han er nestsjef for mekanisk konstruksjon hos UGS. Med lanseringen av NX3 er UGS i mål med sammenslåingen av de to programmene, noe som måtte skje da Unigraphics og SDRC slo seg sammen i 2001.

Det sammenslåtte selskapet sto blant annet med to tunge konkurrerende DAK-programmer og satte i gang det møysommelige arbeidet for å ende opp med ett felles program. Helt slutt på I-deas blir det riktignok ikke ennå. Det vil komme et par oppdateringer før det settes sluttstrek.

Får tid til overgangen

UGS gjør dette for at de som arbeider i prosjekter ikke skal behøver å gå over med en gang, men få tid til å avslutte prosjektene eller få bedre tid til å planlegge overgangen. - De forbedringer som kommer i utgave 11 og 12 av I-deas, vil sikkert bli å finne i NX4 når den kommer, mener teknisk sjef Stian Vedelberg Klausen hos Summit Systems Norge. De er norsk representant for UGS.

Brukere av I-deas vil først og fremst merke overgangen til nytt system spesielt på brukergrensesnittet. - De trenger kanskje et par dager med ekstra kursing. Dessuten har vi laget hjelpemenyer for brukerne av I-deas som skal gjøre overgangen lettere, sier Paul Brown som er produktsjef for NX3 i Europa, Midt-Østen og Afrika.

Stian Vendelberg Klausen har arbeidet en stund med betaversjonen av NX3 for å se hvilke funksjoner han gjenkjenner fra de to systemene. - Jeg synes resultatet er blitt meget brukervennlig og det er mange forbedringer som mange brukere vil dra nytte av, sier han.

Gode nyheter

Daglig leder Helge Kjeilen hos Summit mener at bedre funksjonalitet på blant annet rørtrekking og store sammenstillinger er virkelige gode nyheter for de 700 til 800 kommersielle lisenser som finnes av I-deas og Unigraphics i Norge.

- Vi slåss mot rykter om at de to systemene er svært dyre og vanskelig å bruke, men vi mener at både pris og brukervennlighet til NX3 er konkurransedyktige med tanke på hvilke muligheter programmet gir konstruktørene, hevder han.

Mikael Fant fra UGS sitt Nordenkontor i Sverige, mener at konkurransen er blitt slik at det gjelder å arbeide smartere. - Vi må derfor ta i bruk konstruksjonsverktøy som gjør det raskere og lettere å ta fram nye produkter, sier han. - Kan du lage et bedre produkt raskere, har du med en gang et konkurransefortrinn, legger Kjeilen til.

Gjenbruk av konstruksjonsdata

Et viktig stikkord er gjenbruk av konstruksjonsdata. Dessuten finnes det veivisere som blant annet gjør det enklere å foreta styrkeberegninger. Da kan en ekspert lage veiviser for andre slik at de enkelt kan foreta styrkeberegninger, selv om de ikke er eksperter på det aktuelle fagområdet.

NX3 inneholder en rekke nyheter og forbedringer. Blant annet går det svært raskt å lage tegninger ut fra 3D-modellen. Brukere av NX3 skal kunne redusere programmeringstiden for maskinering. Bill Mclure mener at det skal være mulig å oppnå besparelse på opptil 90 prosent. - Vi er industriledende på dette området, hevder han.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.