TRAFIKK OG ITS

Dachser lover utslippsfri pakkelevering i Oslo sentrum innen 2021

Elsykler med lasteplass tilsvarende en europall i opptil to meters høyde, kan bære opptil 250 kilo.

Hver elsykkel har lasteplass tilsvarende en europall i opptil to meters høyde, og kan frakte opptil 250 kilo.
Hver elsykkel har lasteplass tilsvarende en europall i opptil to meters høyde, og kan frakte opptil 250 kilo. Foto: Dachser
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
26. sep. 2019 - 14:08

Logistikkleverandørene i ferd med å innrette seg etter Oslo kommunes nye klimastrategi, som blant annet innebærer at utslippene av klimagasser ikke skal overstige 766.000 tonn CO2-ekvivalenter i 2020.

Dessuten skal 20 prosent av tungtransporten i Oslo gå på fornybart drivstoff. Innen 2030 skal all distribusjon i Oslo sentrum være utslippsfri, er kravene som kommunen har satt.

Fraktesykler og helelektriske lastebiler

Transportselskapet Dachser Norway har satt seg som mål at de fra 2021 skal levere pakker i Oslo sentrum med blant annet elektriske lastesykler.

– Dette er en innovativ og fremfor alt miljøvennlig måte å gjennomføre leveranser på. I tillegg gjør elsyklene det mulig å unngå køene og å nå frem til steder der motoriserte kjøretøy ikke kommer til.
 
Leveranser som ikke egner seg for fraktesykler, vil bli levert av helelektriske lastebiler, sier Armend Krasniqi, Branch Manager European Logistics hos Dachser Norway i pressemelding.
 
Allerede i gang i Stuttgart
Selskapet har vært en del av  et innovasjonsprosjekt for distribusjon i byer, og allerede i 2018 gjennomførte Dachser utslippsfrie leveranser av stykkgods i et fem kvadratkilometer stort område i sentrum av Stuttgart i Tyskland.
 
Her har de tatt i bruk en rekke ulike kjøretøyer: manøvrerbare, elektriske lastesykler som opererer fra et mikro-knutepunkt i indre by, og som brukes til den siste milen; en kompakt, helelektrisk 7,5-tonns FUSO eCanter lastebil, som også holder til i sentrum, og en 18-tonns Daimler eActros, som har en nyttelast på 4 til 5 tonn og plass til 18 paller.
 
I 2018 fikk selskapet endog en føderal pris i Tyskland for innovasjonsprosjektet for stykkgodsleveranser med nullutslipp i sentrum av Stuttgart.
 
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.