FORUM

«DAB er død i Lillestrøm»

25. apr. 2006 - 11:07

TELE Jeg viser til innlegget til Olav Steinsvoll i TU 1006 og svaret fra Petter Hox i TU 1306. I 2004 kjøpte jeg ny bil. I den bestemte jeg meg for en DAB-radio. En Blaupunkt ble innkjøpt, og før jeg monterte den i bilen, gjorde jeg en test på bordet hjemme. Antenna jeg benyttet var en binders. Ganske vanlig, norsk oppfunnet, binders. Signalet var prima, og radioen ble innmontert i bilen med dertil innkjøpt glassantenne, en slik som er tapet på innsiden av vinduet.

Dette har jeg nå benyttet i snart to år. Jeg har kjørt østlandet på kryss og tvers (ikke primært for å teste DAB-en, så gær'n er jeg ikke) med perfekt resultat. Dekningen er som angitt på Norkrings side på internett, eller bedre. Det eneste jeg savner er tunnelene på E18 til Oslo.

Gleden var derfor stor da jeg bestilte meg en reiseradio til å ha på kjøkkenet. Endelig skulle jeg kunne nyte de nye kanalene her også. En Sangean, av de relativt dyre på markedet. Og nedturen var desto større. Radioen «boblet», var ikke til å få klar uten å ha full ( en meter !!) antenne på enkelte posisjoner i huset. Radioen ble returnert, merket bannlyst, og ny radio bestilt. Denne gangen en tysk versjon fra Elkjøp. Med samme resultat. Elendig mottakingsforhold, kun få steder med full antenne uttrukket. I skarp kontrast til bindersen på Blaupunkt-en. Jeg har også lest tester i forbrukermagasiner som bekrefter at mine innkjøpte og returnerte radioer ikke er særlig annerledes enn andre tilsvarende på markedet.

Jeg har en kollega med en Pioneer bilradio, han har samme erfaring som meg med min Blaupunkt, helt prima.

Min konklusjon må derfor være: Så vidt jeg vet, finnes det kun få DAB-brikkeprodusenter i verden. Jeg mistenker bilradioprodusentene å ha sine egne. I alle fall er det klart at det ikke er sammenlignbar kvalitet med bilradioene og de radioene som selges for hjemmemarkedet. Og at det her kan ligge en forklaring på hvorfor Olav Steinsvoll er så misfornøyd. Min erfaring er identisk med Petter Hox fra NRK.

Knut H. Ødegaard

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.