Cramo kjøper Stavdal

Cramo AS overtar alle aksjene i utleieselskapet Stavdal utleiesenter AS. Fra venstre: Styreformann Leif Stavdal,  daglig leder Knut Onstad og administrerende direktør i Cramo AS, Finn Løkken.
Cramo AS overtar alle aksjene i utleieselskapet Stavdal utleiesenter AS. Fra venstre: Styreformann Leif Stavdal, daglig leder Knut Onstad og administrerende direktør i Cramo AS, Finn Løkken.

Dermed blir Cramo størst på liftutleie i Norge, og største aktør på utleiemarkedet i Oslo-regionen.

Med oppkjøpet av Stavdal utleiesenter AS får Cramo en posisjon på Østlandet som selskapet lenge har ønsket seg. Stavdal vil fortsette som eget selskap, og blir én av i alt åtte Cramo-avdelinger i Oslo-området, noe som er viktig i Cramos strategiske satsing.

Gründeren selger

Stavdal er et utleieselskap som driver generell utleievirksomhet med hovedfokus på byggmaskiner og lifter. Det Alna-baserte selskapet har avdelinger i Oslo, Rygge, Lillestrøm og Jessheim, teller totalt 25 ansatte og hadde i 2010 en omsetning på NOK 57 millioner kroner.

Styreformann og gründer av Stavdal utleiesenter AS, Leif Stavdal, ansettes som konsulent i Cramo AS og tar med seg sin lange erfaring og kunnskap om marked og bransje.

– Vi kom til et punkt der vi måtte investere betydelig for å vokse slik vi ville. Da var det naturlig å bli del av en tung aktør som Cramo. De to selskapene vil begge nyte godt av synergieffektene, mener Leif Stavdal, som med 40 prosent økning i omsetning ikke kan huske en bedre vår i selskapets historie.

Størst på lift

Med oppkjøpet styrker Cramo sin markedsandel på liftutleie og blir størst i Norge. Men dette var bare én av faktorene som førte til avtalen med Stavdal.

– Stavdal utleiesenter AS er interessant for oss av flere grunner. De har en solid portefølje av mindre og mellomstore kunder, mens Cramo tradisjonelt sett har hatt fokus på å bygge relasjoner til de største kundene. Dessuten har de kompetansen og erfaringen i markedet som vi har vært på jakt etter, sier administrerende direktør i Cramo AS, Finn Løkken.

Daglig leder fortsetter

Knut Onstad fortsetter som daglig leder i Stavdal utleiesenter AS. Onstad mener avtalen ikke bare vil gi Cramo et bedre fotfeste innenfor en ny kundegruppe, men samtidig gi Stavdal-avdelingene en større produktportefølje og maskinpark.

– Fordi vi nå har tilgang til mer utstyr blir det lettere for oss å operere som totalleverandør for kundene våre. Dermed har vi flere strenger å spille på under Cramo-paraplyen, avslutter Knut Onstad, daglig leder i Stavdal utleiesenter AS.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå