Cramo kjøper Stavdal

Cramo kjøper Stavdal
Cramo AS overtar alle aksjene i utleieselskapet Stavdal utleiesenter AS. Fra venstre: Styreformann Leif Stavdal, daglig leder Knut Onstad og administrerende direktør i Cramo AS, Finn Løkken.

Dermed blir Cramo størst på liftutleie i Norge, og største aktør på utleiemarkedet i Oslo-regionen.Med oppkjøpet av Stavdal utleiesenter AS får Cramo en posisjon på Østlandet som selskapet lenge har ønsket seg. Stavdal vil fortsette som eget selskap, og blir én av i alt åtte Cramo-avdelinger i Oslo-området, noe som er viktig i Cramos strategiske satsing.Gründeren selger

Stavdal er et utleieselskap som driver generell utleievirksomhet med hovedfokus på byggmaskiner og lifter. Det Alna-baserte selskapet har avdelinger i Oslo, Rygge, Lillestrøm og Jessheim, teller totalt 25 ansatte og hadde i 2010 en omsetning på NOK 57 millioner kroner.Styreformann og gründer av Stavdal utleiesenter AS, Leif Stavdal, ansettes som konsulent i Cramo AS og tar med seg sin lange erfaring og kunnskap om marked og bransje.– Vi kom til et punkt der vi måtte investere betydelig for å vokse slik vi ville. Da var det naturlig å bli del av en tung aktør som Cramo. De to selskapene vil begge nyte godt av synergieffektene, mener Leif Stavdal, som med 40 prosent økning i omsetning ikke kan huske en bedre vår i selskapets historie.Størst på lift

Med oppkjøpet styrker Cramo sin markedsandel på liftutleie og blir størst i Norge. Men dette var bare én av faktorene som førte til avtalen med Stavdal.– Stavdal utleiesenter AS er interessant for oss av flere grunner. De har en solid portefølje av mindre og mellomstore kunder, mens Cramo tradisjonelt sett har hatt fokus på å bygge relasjoner til de største kundene. Dessuten har de kompetansen og erfaringen i markedet som vi har vært på jakt etter, sier administrerende direktør i Cramo AS, Finn Løkken.

Daglig leder fortsetter

Knut Onstad fortsetter som daglig leder i Stavdal utleiesenter AS. Onstad mener avtalen ikke bare vil gi Cramo et bedre fotfeste innenfor en ny kundegruppe, men samtidig gi Stavdal-avdelingene en større produktportefølje og maskinpark.– Fordi vi nå har tilgang til mer utstyr blir det lettere for oss å operere som totalleverandør for kundene våre. Dermed har vi flere strenger å spille på under Cramo-paraplyen, avslutter Knut Onstad, daglig leder i Stavdal utleiesenter AS.

Les mer om: