BYGG

Cowi styrer unna finanskrisen

LYS FREMTID: Cowi-direktørene Christian Nørgaard Madsen, til venstre, og Terje Bygland Nikolaisen økte både omsetning, resultat og ordrereserve i første halvvår.
LYS FREMTID: Cowi-direktørene Christian Nørgaard Madsen, til venstre, og Terje Bygland Nikolaisen økte både omsetning, resultat og ordrereserve i første halvvår. Bilde: Cowi
Joachim Seehusen
5. okt. 2009 - 11:41

Cowi er lite påvirket av finanskrise og trange tider. På det internasjonale markedet har rådgivningsselskapet gjort det godt innen infrastruktur, energi og miljø.

Vekst

I Norge ga årets seks første måneder en omsetningsvekst på 7,5 prosent og endte på 410 millioner kroner.

Driftsmarginen ble 9,1 prosent. Resultat før skatt økte med 51 prosent i forhold til første halvvår 2008.

Administrerende direktør, Christian Nørgaard Madsen, sier seg svært fornøyd med tingenes tilstand.

– I tillegg til å glede meg over omsetningsveksten, er jeg svært fornøyd med vår finansielle styrke. Vi har til fulle fått bekreftet at vår langsiktige strategi med prioritet på organisk vekst er riktig. Hos oss har vi ingen vokseproblemer å slite med, sier Nørgaard Madsen, som ansatte 50 nye medarbeidere i første halvår.

Fremtiden

– Via konsernoppkjøp får vi ytterligere 50 nye kollegaer med base i Norge.

– Vi opplever fortsatt høyt trykk og etterspørsel innen våre største markedsområder som transport og infrastruktur, energi, vann og miljø, samt offentlige bygg. Her har våre ordrereserver økt gjennom 2009 og oppveid for et noe redusert marked innen hovedsakelig industri og private bygg, sier Terje Bygland Nikolaisen, direktør for forretningsutvikling.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.