INDUSTRI

COWI passerer 6.000 ansatte

De 760 ansatte i Flygfältsbyrån, deriblant 34 i Fredrikstad, blir nå COWI-ansatte.
De 760 ansatte i Flygfältsbyrån, deriblant 34 i Fredrikstad, blir nå COWI-ansatte. Bilde: FBE
3. juli 2009 - 13:50

Flygfältsbyrån

Det spesielle navnet har følgende årsak:

Etter at krigen var slutt i 1945 fryktet den svenske regjeringen nedgangstider og arbeidsledighet, og satte inn motkonjunkturtiltak à la dagens krisepakker. Det ble satt av penger til veibygging og nye flyplasser.

Da Flygfältsbyrån ble etablert i 1947 var ambisjonen nettopp å prosjektere nye flyplasser. Men det kom aldri noen lavkonjunktur og FB ble i stedet sysselsatt med å prosjektere annen infrastruktur og bygninger og har til dags dato aldri gjort noen flyplassjobb.

COWIs sjette region, COWI Sverige, er et faktum etter at konsernet nå overtar det svenske rådgiverfirmaet Flygfältsbyrån (FB) med 760 ansatte.

Også den norske regionen øker med fusjoneringen av FBs datterselskap FB Engineering AS i Fredrikstad.

– Dette er det nærmeste du kommer «perfect match». En skikkelig innertier. Vi ville vært interessert i å kjøpe FB Engineering uavhengig av oppkjøpet i Sverige, forteller direktør Christian Nørgaard Madsen i COWI Norge til Teknisk Ukeblad.

Stort kontor blir større

– Områdene vi siden 2006 har jobbet for å styrke oss på, er innenfor industri/prosess og kart/kartproduksjon. Nettopp her vil FB supplere oss ypperlig, sier Madsen.

Les også: OptiKon fusjonerer med Cowi

COWI har fra før sitt nest største kontor i Norge i Fredrikstad. Disse 150 ansatte får nå selskap av 34 tidligere FB-ansatte. Tidspunkt for samlokalisering er ennå ikke fastsatt.

Christian Nørgaard Madsen, administrerende direktør i Cowi.
Christian Nørgaard Madsen, administrerende direktør i Cowi.

6.000 ansatte

COWI har jobbet i flere år for å etablere seg med full tyngde i Sverige. FB har vært i kikkerten lenge før eierne, 483 av de ansatte, til slutt solgte seg ut.

FB AB slås sammen med det eksisterende COWI AB og blir til COWI Sverige med over 800 ansatte.

COWI Norge passerer 700 ansatte med god margin, og konsernet teller nå over 6.000 hoder.

Konsernsjef Lars-Peter Søbye i COWI uttaler at oppkjøpet er et ledd i COWIs langsiktige strategi om å bli et ledende nordeuropeisk rådgivningskonsern med internasjonale aktiviteter.

Kompetanse og nettverk

Anders Rydberg, administrerende direktør i FB, er også svært tilfreds:

- Vi ser spennende muligheter med COWI. Vi i FB kan tilføre kompetanse som COWI ikke har på det svenske og norske markedet, mens vi får tilgang til COWIs store internasjonale nettverk og markeder. For våre medarbeidere betyr dette spennende faglige utfordringer og internasjonale karrieremuligheter, sier han i en pressemelding.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.