BYGG

COWI på handletur

NYTT LAG: Fra venstre divisjonsdirektør Bygninger, Kjersti Engebretsen Larssen, Ivar Øvre, T&L Lillehammer, Dagfinn Jarp, T&L Kristiansund, samt administrerende i COWI, Terje Bygland Nikolaisen.
NYTT LAG: Fra venstre divisjonsdirektør Bygninger, Kjersti Engebretsen Larssen, Ivar Øvre, T&L Lillehammer, Dagfinn Jarp, T&L Kristiansund, samt administrerende i COWI, Terje Bygland Nikolaisen. Bilde: COWI
Joachim Seehusen
20. mai 2011 - 07:06

Administrerende direktør i COWI, Terje Bygland Nikolaisen, er svært fornøyd å få medarbeiderne fra Tonning & Lieng AS med på laget, med virkning fra 1. juni.

– Vi er sterke i troen på at organisk vekst, kombinert med strategiske oppkjøp for å tette geografiske eller faglige luker, best ivaretar vår interne kultur og identitet. I så måte er kjøpet av Tonning & Lieng et ja, takk, begge deler, sier Nikolaisen.

Forankring

Tonning & Lieng har kontorer både i Kristiansund og på Lillehammer med til sammen 13 ansatte. Det er snart 65 år siden selskapet startet sin virksomhet.

– Ønsket om å styrke vår kapasitet og kompetanse innen byggfagene på Nord-, Vest- og Innlandet, har stått på lista vår en stund. Med kontor i Kristiansund og på Lillehammer, kunne ikke matchen vært bedre. Slik styrker vi også vår virksomhets lokale forankring.

I pressemeldingen om kjøpet går det frem at de to selskapene har samarbeidet om flere prosjekter.

Kjemi

Tonning & Liengs rådgivervirksomhet er basert på byggeteknikk, byggeledelse og taksering. Daglig leder for Kristiansund-kontoret, Dagfinn Jarp, forteller at de har hatt andre beilere enn COWI på døren.

– Alle kunne tilby tilhørighet i en organisasjon med bred kompetanse, hos COWI fant vi i tillegg en spesiell god personkjemi som også er bekreftet gjennom prosjektsamarbeid de senere årene, sier Jarp.

Tonning & Lieng har blant annet vært tungt inne i utviklingen av oljebasen i Kristiansund, Norges største anlegg i sitt slag. Lillehammerkontoret fikk Betongtavlen for sin deltakelse i hoppbakkeprosjektet knyttet til OL i 1994.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.