NYHETER

Contexo leder i Voss

Contexo fra Mysen vil ha 16,372 millioner kroner for å bygge en gangbru over riksveg 13 i Voss. Det er det laveste av tre anbud på oppdraget. 

Denne gangbrua over riksveg 13 skal stå klar til bruk i god tid før neste skoleår begynner. Contexo leder konkurransen om kontrakten på brubyggingen. (Ill.: Plan arkitekter)
Denne gangbrua over riksveg 13 skal stå klar til bruk i god tid før neste skoleår begynner. Contexo leder konkurransen om kontrakten på brubyggingen. (Ill.: Plan arkitekter)
30. aug. 2014 - 10:55

Begge konkurrentene kommer fra Voss. Flage Maskin puster Contexo i ryggen med et anbud på 17,308 mill. Spilde Entreprenør er trolig sjanseløs med på 21,279 mill.

De laveste anbudene ligger litt i overkant av Vegvesenets overslag.

Gangbrua skal krysse riksveg 13 like ved Bjørgum skole som ligger 8 km fra Vossevangen. Her er det ikke lagt opp til kryssing av riksvegen i dag. Det er ikke en gang gangfelt.

Brua skal bygges i tre. Den får ett spenn med en lengde på 40 meter. Den store lengden skyldes at den skal krysse Istadelva i tillegg til riksveg 13. Bredden blir 2,25 meter.

Anlegg og omlegging av til sammen 700 meter gang/sykkelveg inngår i oppdraget. Disse metrene omfatter både tilknytning til det nåværende g/s-vegnettet på begge sider av riksveg 13, og justering av eksisterende g/s-veger for at de skal tilfredsstille kravene til universell utforming.

Den som får kontrakten skal sprenge 4 000 kbm, sikre 400 kvm skjæring, bygge 500 kvm natursteinsmur og sette opp 500 meter rekkverk. Jobben på være gjort innen 8. juli neste år.

Brua er prosjektert og tegnet av Aas-Jakobsen og Plan arkitekter.

 

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.