Consto Anlegg Øst leder i Løten

Consto Anlegg Øst har gitt det laveste av fem anbud på utbedring av fylkesveg 166 i Løten kommune. Det er på 47,1 millioner kroner. Nr. to ligger vel tre prosent høyere.

Som det går fram av bildet, heter fylkesveg 166 også Skolevegen. I dag er det heldigvis ikke mange som bruker den som det, men lokalbefolkningen vil sette pris på en skikkelig gangveg under brua. Det vil også alle som kjører biler som er høyere enn 3,2 meter.
Som det går fram av bildet, heter fylkesveg 166 også Skolevegen. I dag er det heldigvis ikke mange som bruker den som det, men lokalbefolkningen vil sette pris på en skikkelig gangveg under brua. Det vil også alle som kjører biler som er høyere enn 3,2 meter. Bilde: Google
8. jan. 2018 - 15:21

Anlegg Øst Entreprenør holder andreplassen med 48,7 mill. Nr. tre er PEAB, som vil ha 49,7 mill.

De laveste anbudene ligger litt høyere ennn Vegvesenet regnet med. De to siste ligger mye høyere. De er gitt av BMO Entreprenør (62,3 mill.) og Consolvo Overflate (74,4 mill.).

I dag går fykesveg 166 gjennom en smal åpning under en jernbanebru i kommunesentret i Løten. Vegbredden er for liten til at det kan markeres midtlinje. Nå skal brua rives og skiftes ut med en som er mye lengre. Under den nye blir det plass til to felt og gangbane.

Fri høyde under brua er bare 3,2 meter i dag. Den skal økes til 4,9 meter. Det betyr at fylkesveg 166 må senkes over en strekning på 320 meter. Det blir en komplisert jobb. Det må gjøres inngrep i flere eiendommer, og det må støpes flere støttemurer. Et T-kryss mellom fylkesveg 166 og en lokalveg skal bygge som til rundkjøring.

Oppdraget omfatter også mye arbeid for andre enn Vegvesenet. Det skal legges 450 meter nye vann-, avløps- og overvannledninger og 1 700 meter nye kabler for Løten kommune, Telenor og Eidsiva Nett.

Bane NOR deltar også i finaniseringen fordi det skal bygges landkar for en parallell jernbanebru for et framtidig nytt spor.

Sweco har prosjektert konstruksjonene, Infrahead fra Hamar har prosjektert vegen.

Fylkesveg 166 blir trolig stengt på det aktuelle stedet fra påsketider i år til juni 2019.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.