MOTOR

Color Magic på vei til dåp

STØRST: Color Magic er det største skipet bygget ved Aker Yards Rauma. Selve skroget ble bygget ved Aker Yards Turku, mens det ble utrustet ved verftet som ligger ti mil lenger nord. Det er første gang de to verftene samarbeider om et prosjekt.
STØRST: Color Magic er det største skipet bygget ved Aker Yards Rauma. Selve skroget ble bygget ved Aker Yards Turku, mens det ble utrustet ved verftet som ligger ti mil lenger nord. Det er første gang de to verftene samarbeider om et prosjekt.Bilde: Anders J. Steensen
Anders J. Steensen
7. sep. 2007 - 12:45

Finland/Rauma: Skipsreder Olav Nils Sunde betalte de siste 2,1 milliarder kronene for cruiseferjen Color Magic 6. september kl. 11.48.

Dermed kunne han med god samvittighet motta skipets offisielle papirer under overtakelsen ved Aker Yards Rauma.

Noen endring

Cruiseferjen Color Magic er søsterskip til Color Fantasy, som har trafikkert Oslo Kiel siden mai 2004.

Color Line har gjort noen forbedringer på Color Magic sammenlignet med søsterskipet. Både restauranter og spa-anleggene er utvidet for å gi passasjerene et enda bedre tilbud.

Opplevelse

– Disse skipene er helt nye i markedet, og her er det opplevelsen om bord som skal få folk til å velge å reise med dem, sier Knut Hals. Han leder Cruise-divisjonen i Color Line.

Rederiet har opsjon på ytterligere ett skip, men rederiet er tilbakeholdne med å utøve denne opsjonen.

– Vi må først og fremst begynne å betale ned på de skipene vi nå investerer i. Derfor vil vi tenke oss nøye om før vi underskriver kontrakt på et tredje skip. Det vil ikke skje med det første, sier Hals.

Hurtigferjer

Color Line investerer tungt i nye skip for å kunne tilby nye tjenester i transportmarkedet.

I tillegg til Color Magic, som settes i ordinær drift 15. september, vil to nye hurtigferjer betjene rutene Kristiansand – Hirtshals og Larvik – Hirtshals.

Selger gammelt

De vil komme i desember og mars måned. Skipene vil erstatte Christian V og Peter Wessel. Begge er nå til salgs. Disse skipene bygges også ved Aker Yards Rauma.

Total kontraktssum for de tre ferjene er 7,5 milliarder kroner.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.