ARBEIDSLIV

Coaching for ingeniører

Coach: Marianne Bevum, rådgiver i NITO Kompetanse, skal hjelpe ingeniører til å finne den rette karriereveien.
Coach: Marianne Bevum, rådgiver i NITO Kompetanse, skal hjelpe ingeniører til å finne den rette karriereveien. Bilde: Jan Kjetil Johnsrud, NITO

NITO bidrar heller med hjelp til selvhjelp enn å styre folk i en bestemt retning.

– Dette er et kjempespennende tiltak som kan bidra til å øke den enkeltes bevissthet og selvinnsikt i forhold til sin egen jobbsituasjon. Vi vil ikke drive rådgiving, men gi hjelp til selvhjelp, sier Marianne Bevum, rådgiver i NITO Kompetanse.

Tilbudet er ment for nyutdannede, arbeidsledige og folk i jobb som har behov for å reflektere over sin livssituasjon.

Veiledning over internett

Karriereveiledningen skal foregå både på internett og gjennom individuelle samtaler.

Ved å gjennomgå veiledningen på web vil vedkommende måtte vurdere viktige spørsmål knyttet til sin karriere. Dette skal gi dem et grunnlag for videre veivalg. Bevum mener det er et godt verktøy selv om teknologien selvsagt har sine begrensninger.

De som ikke synes webtjenesten er tilstrekkelig, vil få tilbud om ytterligere veiledning hos en av NITOs karriereveiledere. Denne tjenesten er også gratis, men den enkeltes reiseutgifter til veiledningstimen må dekkes av medlemmet selv.Litt forsinket

Tjenesten på nett er ikke lansert ennå.

– Vi er litt forsinket i prosessen med webløsningen. Den siste finpussen gjenstår, i tillegg til noen datatekniske utfordringer. Men vi håper den er klar om kort tid, sier Bevum.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.