ARKIVNYHETER

CO2 -rensekontrakt til Aker Clean Carbon

Anders J. Steensen
19. okt. 2010 - 08:23

– Vi er begeistret for å få tildelt en ny kontrakt med dette store energiselskapet. Dette beviser at vi er konkurransedyktige med våre løsninger i et raskt voksende marked for fangst og lagring av CO 2, sier administrerende direktør Liv Monica Stubholt i en pressemelding.

Investeringer og drift

Aker Clean Carbons oppdrag omfatter design, investeringskostnader og driftskostnader for et fangst og lagringsanlegg. Forstudien skal være klar i løpet av mars 2011.

Enels prosjekt er et av EU-kommisjonens prosjekter innen fangst og lagring av CO 2. Størrelsen på anlegget er på 1 million tonn i året. CO 2 skal komprimeres og føres i rør til et vannholdig reservoar under havbunnen i Adriaterhavet. Fangstenheten skal være utbygget og i drift 2020 og skal være et demonstrasjonsanlegg som kan være kommersielt tilgjengelig etter 2020.

Må bygges om

Porto Tolle anlegget ligger ved Adriaterhavet sør for Venezia, ved enden av Po-deltaet. Dagens anlegg er et kullkraftverk som består av fire blokker på hver 660 MW. Tre av disse blokkene skal erstattes med nye kjeler som bruker oljeholdig koks som brensel, nye dampturbiner og med et tilhørende avgassanlegg. Blokk nr. 4. skal delvis demonteres for å gi plass til fangstanlegget for CO 2 som er tilkoblet blokk nr. 3. Effektforbruket på renseanlegget er beregnet å være på 250 MW elektrisk.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.