PRODUKTNYHETER

CO2- og CO-overvåking

1. juni 2001 - 03:00

Gjeldende regelverk for trykkluft som pusteluft er NS-EN 12021. Her stilles krav til renheten. Ett av hovedkravene er at det først skal foretas en luftanalyse. På de fleste offshoreinstallasjoner og i landbasert industri er det vanlig å bruke instrumentluft. Dette krever bruk av trykkluftfilter for å fjerne partikler og olje.

Men et filter fjerner ikke gasser, og en må da forsikre seg om at det ikke er for høye konsentrasjoner av karbondioksid og karbonmonoksid i anlegget. Dette kan være et problem siden gassene kommer inn via luften som blir komprimert. Offshore er flere faktorer med på å forurense luften, samt at vindretningen kan skifte, og en kan få eksos fra riggen/ båter og andre maskiner rett inn i luftinntaket.

For å sikre pusteluft av god kvalitet og at denne ikke inneholder CO2 eller CO, over de nivå nevnt i NS-EN 12021, er det utviklet et overvåkingsanlegg for disse. Enheten har full EX sertifisering. Systemet består av sensorer for gassovervåking, flowmeter med flowbrytere og kontrollenhet. Kontrollenheten er installert i eget skap sammen med releer, spenningsforsyning, zenerbarriere, sikringer og elektrisk tilkobling, hevder fagfolkene hos Vestteknikk A/S i Stavanger.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.