IKT

"Close race" om historiens største IT-kontrakt

Felles kommunikasjonsnett for alle blå-lysetatene betyr bedre kordinering av ressursinnsatsen.
Felles kommunikasjonsnett for alle blå-lysetatene betyr bedre kordinering av ressursinnsatsen.

Tidenes største IT-kontrakt i Norge skal avgjøres før sommerferien starter for de fleste.

- Det er et ”close race” om hvem som får kontrakten av de to gjenværende grupperingene. Det er tett konkurranse helt i sluttfasen. Jeg kan ikke være mere konkret enn det, sier prosjektleder Tor Helge Lyngstøl i Justisdepartementet.

- Blir vinneren av It-kontrakten offentliggjort før helga?

- Vi har tidligere sagt at innen utgangen av juni burde kontrakten være klar. Og som du vet så er 1. juli på lørdag, sier Lyngstøl, som omtaler dette som Norgeshistoriens største it-kontrakt .

Likevel legger han inn en liten usikkerhet:

- Ting kan jo dukke opp i sluttspurten så jeg vil ikke love noe konkret. Avgjørelsen om hvem som får kontrakten skal behandles av Regjeringen før vi kan informere om resultatet, opplyser Lyngstøl.

Informasjonssjef Arild Wollan i Nødnettprosjektet sier til Computerworld.no at informasjon om kontrakten vil bli offentliggjort 7.juli, altså fredag neste uke.

Disse kjemper om kontrakten

EADS Secure Networks har i sin gruppering med Telenor, T-Connect, Thales Norway og Eltel Networks Norway. EADS har levert en rekke nasjonale nødnett i Europa. EADS kjøpte i fjor Tetra-virksomheten til den finske mobilgiganten Nokia.

Siemens Norge har med seg Motorola, Frequentis, BaneTele og Zenitel. Sistnevnte selskap har allerede gjort Tetra-utbygging for Oslo Energi og Oslo Sporveier.

Uansett står Telenor i en særstilling i forbindelse med denne kontrakten. Dersom Siemens Norge skulle vinne kontrakten, så vil Telenor også kunne skumme fløten ettersom teleoperatøren vil levere aksessveier og tilby masteplass til Nødnettets mange basestasjoner.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.