IT

Clinton gjør seg til talsmann for ny teknologi og gründere

 

Michael Dell hadde Bill Clinton som gjest under hovedforedraget på Dell World i Austin, Texas. Sistnevnte stilte for sikkerhets skyld i cowboyboots.
Michael Dell hadde Bill Clinton som gjest under hovedforedraget på Dell World i Austin, Texas. Sistnevnte stilte for sikkerhets skyld i cowboyboots. Bilde: Odd R. Valmot
19. des. 2012 - 10:21

Det å få besøk av tidligere president Bill Clinton på en IT-konferanse er ikke hverdagskost. Men så tipper vi Michael Dell hadde spyttet godt i kassa til den tidligere presidentens organisasjon Clinton Global Initiative for å få den karismatiske karen til Dell World i Austin.

Clinton begynte med å rose Dell for selskapets engasjement for å støtte unge entreprenører med kapital og kompetanse i samarbeid med hans organisasjon.

– Det er så mye konflikter i verden. Derfor elsker jeg selskaper som kan gi noe tilbake, være litt filantropiske og skape samarbeid. Det er bedre å vinne ved å gjøre andre til vinnere enn å slå dem, sa han.

– Med slik støtte kan jeg få til ting mange regjeringer har vanskeligheter med å gjennomføre og vi ser store resultater av slike programmer, sa Clinton og understreket hvor viktig det var å bygge inkluderende samfunn uten å demonisere andre.

Les også: – Telenor leverer dårligst nett i Norge

Trenger teknologi

Vi trenger ny teknologi på svært mange områder i verden. Ikke minst i mange områder hvor politiske prosesser og byråkrati går ufattelig sent. På Haiti hadde nesten ingen bankkonto, men så å si alle hadde mobiltelefon. Ved å gjøre finanstjenester tilgjengelig på mobilen endret vi den økonomiske utviklingen veldig kjapt. I andre land ser vi hvordan tilgangen på mobiltelefoner gjør det mulig for folk å utvikle forretningen sin.

– Du verden som teknologien har endret seg. Da jeg ble president veide en mobiltelefon to og en halv kilo, og i hele min presidenttid sendte jeg to eposter. Jeg sendte en til styrkene våre i Kosovo og en til John Glenn da har dro opp i Romfergen som verdens eldste astronaut. Det var nok litt i minste laget, men jeg visste at Kongressen ville gå gjennom alt jeg sendte fra meg, lo President Clinton i en timelang samtale med Michael Dell under hovedforedraget på Dell World i Austin Texas.

Les også: Snart kan datamaskinen smake og lukte

Vil forske mer

Clinton er ikke spesielt fornøyd med hvordan amerikanerne bruker penger på forskning og utvikling.

Selv Obama bruker for lite på dette for å tekkes republikanerne, mener han, og forteller at han er bekymret for at USA har sunket under tre prosent av BNP. Til sammenlikning bruker vi her i Norge under 1,8 prosent.

– Det er vanskelig å få et gammelt land som vårt til å fokusere på fremtiden, men fremtiden trenger sterke talsmenn. Vi bruker en trillion dollar mer enn andre land i forhold til BNP på helsevesenet uten at vi får friskere folk eller lengre liv. Kanskje vi burde bruker teknologi her på en bedre måte, spør han.

Les også:

Forskere spår pikselens død

Dette søker vi mest etter

Skal klare 1000 ganger mer datatrafikk  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.