ARBEIDSLIV

Clarks julehyl

HYL MED:Trenger du å sette spiss på juleselskapet, kan vi anbefale Steward Clarkes bok.
HYL MED:Trenger du å sette spiss på juleselskapet, kan vi anbefale Steward Clarkes bok.
15. des. 2004 - 11:23

Clark har måttet holde ut utallige selvmål når nordmenn og andre nasjonaliteter klemmer til. Heldigvis har han samlet de mest kostelige av det som på engelske kalles en howler i boken Broken English spoken perfectly.

Boken er en samling kostelige gullkorn fra dagligtale, brev, pressemeldinger, menyer, annonser, skilt og ikke minst bruksanvisninger. Nå kan vi nordmenn hyle med. Som en liten trøst til oss er flere representanter med engelsk som morsmål representert i Clarks samling.

Når du er lei av ribbe, juletregang og norske spillefilmer fra før krigen, vil litt høytlesning fra howlerne garantert få juleselskapene til å hyle av latter. Billig underholdning til 148 kroner.

Se etter ISBN nummer: 82-7889-068-4

Og så noen eksemper:

Den kvinnelige norske fotballspilleren som uttalte på amerikansk TV: " I tried to screw the ball in the goal". Den slitne svenske kollegaen var ikke særlig mer heldig med ytingen: "I just want to lie down on the coach"

Så får vi håpe at norske politikere som åpner utstillingen er litt bedre enn denne svenske kollegaen som sa: "Ladies and Gentlemen, welcome to this technical mess." Eller kanskje ikke, siden en kjent norsk statsminister uttalte etter en gudstjeneste i Brasil "Thank you for the mess."

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.