MOBIL

Chromecast får innhold fra NRK og TV2

Jobber med løsninger for Googles mediapinne.

 Chromecast settes rett inn i TV-en, og strømmer video direkte fra nettet. Mobilen eller nettbrettet brukes som fjernkontroll. Foto: Stein Jarle Olsen.
Chromecast settes rett inn i TV-en, og strømmer video direkte fra nettet. Mobilen eller nettbrettet brukes som fjernkontroll. Foto: Stein Jarle Olsen. Bilde: Stein Jarle Olsen
Marius ValleMarius ValleJournalist
19. mars 2014 - 18:18

I går ble det kjent at Nå er Google Chromecast offisielt tilgjengelig i Norge . Det har vært mulig å kjøpe den via gråimport en stund, men med lanseringen blir den tilgjengelig hos Elkjøp til 290 kroner.

Chromecast er kort sagt en pinne du plugger i TV-ens HDMI-inngang. Den kobler seg til trådløst nettverk, og du bruker mobil eller PC til å styre den. Tanken er at du skal kunne vise nettvideo på TV-en din med den.

Hittil har det største ankepunktet mot enheten vært at det er begrenset utvalg tjenester som fungerer. De mest aktuelle for norske brukere er Netflix og YouTube.

Noen norske tjenester er foreløpig ikke å finne i oversikten over støttede tjenester, men dette er i ferd med å endre seg.

TEST: Den lille dingsen som gir deg Netflix på TV-en

NRK og TV2 kommer med støtte

Både NRK og TV2 er i gang med å få på plass støtte for Chromecast i sine apper. Det vil si at du vil kunne «overføre» videoinnhold fra avspilleren på mobilen eller nettbrettet til Chromecast-enheten.

– Vi jobber med å få på plass den underliggende funksjonaliteten nå, sier Magnus de Laval, testleder for NRK-spiller i NRK Nye Medier.

Nøyaktig når dette kommer på plass kan han i skrivende stund ikke svare på.

Heller ikke TV2 kan si noe om et konkret lanseringstidspunkt, men det er ikke fryktelig langt frem i tid, forteller Kristian Bruarøy i TV2 Sumo.

– Vi må være sikre på at løsningen fungerer tilstrekkelig bra først. Vi kommer til å lansere Chromecast-støtte i vår avspiller så snart vi har det grunnleggende på plass, sier Bruarøy.

Han forteller at det trolig blir en stegvis lansering, og at alt innholdet i TV2 Sumo trolig ikke blir tilgjengelig i første omgang.

LES OGSÅ: 4K er mer enn bare høy oppløsning

Google lanserte video og musikk

Med norgeslanseringen åpnet Google også mediaslusene i sin egen butikk Google Play. Tirsdag ble det mulig å kjøpe musikk og video herfra. Dette har til nå ikke vært tilgjengelig for norske brukere i det hele tatt.

LES OGSÅ:  Google lanserer operativsystem for klokker

Dette er gode nyheter for de som har savnet tilgang til musikkstrømming via Chromecast. Strømmetjenesten Google Play Music Full Tilgang lar deg strømme musikk for 79 kroner i måneden. Billigere enn både Wimp og Spotify, med andre ord.

Video må du imidlertid betale stykkpris for dersom du benytter Google Play. Her kan du leie film for noen tikroninger eller kjøpe for rundt 100 kroner stykket. Strømmetjenester som Netflix er dermed trolig fortsatt det mest aktuelle valget for den som ser mye film.

LES OGSÅ: – Popcorn Time er som Netflix for pirater

Viaplay ser på mulighetene

Om Netflix ikke er helt din kopp te, kan det tenkes at du senere får tilgang til andre tjenester. Viaplay er en av aktørene i strømmemarkedet som ser på muligheten. Inntil videre ser det ikke ut til å være noen grunn til å holde pusten.

– Dette har akkurat kommet ut, og vi er definitivt interessert i at Viaplay blir tilgjengelig på den plattformen også. Vi holder på å undersøke mulighetene for det, og må komme tilbake til det når vi har mer å fortelle, sier Viaplays PR-manager Janette Cohen.

Netflix er dermed fortsatt førstevalget for den som ønsker videostrømming på Chromecast.

LES OGSÅ:

Nå dropper Apple iPad 2  

Slik er Nikes nye forsøk på treningsarmbånd

Operas nettleser gir tilgang til mobilkameraet

TEST: Et kamera for sangere og bloggere

TEST: En ekte hjemmekinoprojektor
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.