BYGG

Chicago-entreprenør får ambassaden

TOMTA: Den nye amerikanske ambassaden skal reises på denne tomta på Huseby i Oslo. Arkeologiske funn tyder på bosetting her fra eldre jernalder.
TOMTA: Den nye amerikanske ambassaden skal reises på denne tomta på Huseby i Oslo. Arkeologiske funn tyder på bosetting her fra eldre jernalder. Bilde: Tore Stensvold
30. sep. 2011 - 17:09

Det amerikanske utenriksdepartementet har valgt ut Welsh Construction Company til å bygge den nye amerikanske ambassaden på Huseby i Oslo.

– Vi er veldig fornøyd med dette, sier ambassadør Barry White.

Den nye ambassaden: Bygger over stormannsgård

Ny ambassade for USA - slik den vil se ut fra Sørkedalsveien. Det amerikanske arkitektkontoret Einhorn, Yaffee, Prescott Arkitechture & Engineering, PC (EYP) har siden 2005 samarbeidet med amerikansk UDs Bureau of Overseas Building Operations (OBO) på prosjektet. Carol R. Johnson Associates (CRJA) er landskapsarkitekt og Spor Arkitekter lokal arkitekturkonsulent.
ENTREPRENØR VALGT: Det amerikanske arkitektkontoret Einhorn, Yaffee, Prescott Arkitechture & Engineering, PC (EYP) har siden 2005 samarbeidet med amerikansk UDs Bureau of Overseas Building Operations (OBO) om USAs nye ambassade på Huseby i Oslo. Carol R. Johnson Associates (CRJA) er landskapsarkitekt og Spor Arkitekter lokal arkitekturkonsulent. Nå er det bestemt at Welsh Construction Company skal bygge ambassaden. EYP

Grønt og miljøvennlig

Ifølge departementet skal det nye bygget inkludere typisk norske byggematerialer og reflektere norsk arkitektonisk historie. Det vil være en «grønn» bygning med flere energisparende og miljøvennlige egenskaper.

– Vi setter pris på det aktive engasjementet fra arkitektene og plan- og bygningsetaten, som med sine mange konstruktive forslag presset oss å gjøre dette til en enestående bygning, sier White.

Ambassadøren sier han ser fram til et bygg som vil gi både gjester og ansatte et meget funksjonelt og ikke minst sikkert sted å jobbe i.

BILDESERIE: Jernalderutgravingene på Huseby

Bakgrunn: Jernalderfunn på ambassadetomt

Drømmejobb

Daniel Walsh, presidenten i Walsh Construction Company, sier firmaet er beæret over oppdraget, og at de allerede har startet å etablere kontakter.

– Denne jobben har vi ønsket oss lenge, og vårt team har allerede brukt en god del tid i Norge for å etablere lokale partnerskap som vil være avgjørende for prosjektets suksess, sier Walsh.

Endelig byggestart er fortsatt uavklart, men Walsh håper å kunne ta første spadetak «snart».

Les også: Borer for varme til USAs ambassade

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.