NETTARKIV

Chattegenerasjon tvinger frem nye proff-løsninger

Farvel til gammel grå telefon: Microsoft Office Communications server (OCS) 2007 lanseres i oktober og vil ifølge Lars Erik Norum bringe Microsoft inn i et helt nytt marked. Bedriftsversjonen av MSN vil til enhver tid vise hvor kollegene dine befinner seg og ut fra den status på kollegend dine kan du velge kommunikasjonsform.

–På sikt vil vi få en hel industri som passer inn i vår plattform, sa Norum under presentasjonen på IT-tinget.

Også rådgiver Magne Meldal i ErgoGroup - som har rullet ut OCS i egen organisasjon for testing - mener markedet nå er modent for såkalt Unified Communciations.

–Den nye generasjonen av IT og teknologiarbeidere som kommer ut i arbeidslivet nå har vokst opp med chatting, og det vil være like fremmed for dem å være uten IM (instant messages) som det er for oss å være uten e-post, sier Meldal.

De aller fleste brukerne er i dag kjent med offentlig tilgjengelige meldingssystemer som MSN Messenger og Skype. Ifølge Meldal representerer disse sikkerhetsrisiko.

–IT-sjefene begynner nå å bli klar over dette, og enkelte stenger de interne nett for disse tjenestene uten å ha et alternativ, sier han.

På IT-tinget var Facebook, Skype, MSN Messenger og mange av de nye unge brukernes viktige tjenester samtaleemne. Unge brukeres adferdsmønster sprer seg til bedriftsmarkedet. Ifølge ErgoGroup er OCS er bedriftsversjonen av MSN/Skype, og SharePoint er bedriftsversjonen av Facebook.

–Vi må ta til oss hva som skjer i verden med tanke på samhandling, og tilpasse dette bedriftsmarkedet. Det er veldig liten sannsynlighet for at det vi ser i dag med for eksempel Facebook ikke kommer til å smitte over på fremtidens løsninger for bedriftsmarkedet, sier Magne Meldal.

Microsoft mener OCS 2007 integrerer chat, videokonferanser, telefoni, Outlook, MSN Messenger i en enhetlig sikker løsning som er brukervennlig.

– Da er vi klare til å ta i mot den nye generasjonen, sier Meldal.Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.