FTLYDBILDE

Champagneglass-anlegget

11. des. 2007 - 13:30

Alle med flatskjerm trenger hjemmekino. Den innebygde lyden holder ikke. Ideelt sett bør et moderne hjemmekinoanlegg ha fem eller helst syv høyttalere pluss en subwoofer til å ta seg av jordskjelvlyden.

Øyevennlig

Problemet med det er tofoldig; For det første koster et anstendig anlegg en betydelig haug med slanter og for det andre er det et møbleringsproblem å få plass til så mange høyttalere i stua. Erfaringsmessig er dette et problem de ulike kjønn er litt uenige om, men la det ligge.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

I den andre enden av skalaen finner vi LGs nye hjemmekinosystem i Design Art-serien; HT462DZ. Etter det selskapet påstår skal dette anlegget være en fryd for øyet og vi er tilbøyelig til å være enig.

Dette anlegget løser også den andre utfordringen; Haugen med slanter som forlater bankontoen på permanent basis er begrenset. 5995 kroner bør være et minimum av hva som må investeres for at ørene ikke skal lide.

To høyttalere

En betydelig del av utseende kommer av at anlegget ikke har fem eller syv høyttalere, men bare to. Trøsten er at de er pene. De er formet som champagneglass, og elektronikken prøver å skape et femkanals lydbilde. Riktignok har lydkjendisen Mark Levinson vært med å utvikle programvare, men selv han klarer neppe å skape ekte surround av fra to høyttalere.

Sammen med forsterkeren er det blitt plass til en DVD-spiller som kan oppskalere film til full HD i 1080p. Det er også bra at den spiller av hjemmebrente plater med filmer i DivX og XviD, lyd i WMA og MP3 og viser bilder i JPEG. Det er også USB-inngang for slike mediafiler.

Lydeffekten er på 400 Watt og radio er inkludert.

Slik får du full trøkk i stua

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.