MOTOR

Cessnas nye flaggskip

8. feb. 2008 - 07:22

Cessnas nye flaggskip, Citation Columbus, ble presentert i Washington onsdag.

BILDESERIE: Cessnas nye luksusjet

Privatfly for miljøet

Større, raskere, mer komfortabelt, større rekkevidde og mer avansert, er Cessnas egen oppsummering av den nye Citiation-jeten som vil overta tronen etter dagens toppmodell Citiation X.

Den amerikanske flyprodusenten er heller ikke snauere enn at den flørter med begrepet «miljøvennlig» på grunn av de relativt sett drivstoffgjerrige motorene og at de reduserer utslippene med 50 prosent for NO x og 35 prosent på CO 2 i forhold til sine interne utslippsgrenser. Dog uten å spesifisere nærmere hvor Cessnas egne grenser går.

Norske Citiation-eiere

Citiation Columbus anslås å bli solgt for 27 millioner 2008-dollar når den entrer markedet i 2014.

Flyet blir av de aller største i den såkalte supermellomklassen og går i konkurranse med de tre andre flyfavorittene til den internasjonale fiffen: Bombardier Challenger 605, Dassault Falcon 2000 EX og Gulfstream G350.

Det er heller ikke utenkelig at et og annet Citiation Columbus kan bli stasjonert i Norge om åtte-ni år. Både Petter Solberg, Petter Stordalen og Øystein Stray Spetalen er Citiation-eiere. Kjell Inge Røkke og Stein Erik Hagen, derimot, eier hver sin enda mer kostbare tremotors Dassault Falcon 900 EX.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.