GRATISPROGRAMMER

CDBurnerXP - enkel brenning

Stein Jarle Olsen
30. jan. 2008 - 14:42

Alternativet heter CDBurnerXP (tidligere CDBurnerXP Pro), og er laget av to svensker ved navn Stefan og Fredrik Haglund. Installasjonsfilen er på skarve 2,25 MB, og bør dermed være tilgjengelig selv for dem som enda slåss seg gjennom Internett uten bredbånd.



Fungerer på det meste

CdBurnerXP fungerer, til tross for navnet, både i Windows 2000, XP, 2003\Server og Vista. Utviklerne har også sagt at programmet trolig vil fungere både i Windows 98 og NT 4.0.



Å velge ut filer til brenning er svært enkelt, med et dra-og-slipp-grensesnitt som kan minne om Windows’ egen Explorer, og programmet støtter også både brenning av plater fra ISO-filer og å lage slike fra CD-er og DVD-er (sett at de ikke har kopibeskyttelse).



Ikke kresen

CDBurnerXP brenner både CD-er, DVD-er, Blu-Ray-plater og HD-DVD, og støtter også tolagsbrenning. Programmet kan lage audio-CD-er fra formatene MP3, WAV, OGG, FLAC og WMA, og du kan til og med skrive ut CD-omslag om det skulle være ønskelig.



Programmet er svært brukervennlig, har et lettfattelig brukergrensesnitt og akkurat nok funksjoner for den gjennomsnittlige bruker. Det er stort sett veldig stabilt, og inneholder verken reklame eller spyware\adware. Trenger du noe mer avansert, bør du selvfølgelig bruke noen hundrelapper på å skaffe deg Nero.



CDBurnerXP kan lastes ned fra programmets hjemmeside.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.