Carl C. Fon leder i Telemark

Interessen for å bygge om 7 km av riksveg 36 i Telemark er stor. 7 entreprenører deltar i konkurransen. Det laveste anbudet er på 177,2 millioner kroner. Det er gitt av Carl C. Fon fra Sandefjord.

I denne svingen kjørte en lastebil ut for ikke lenge siden. Den nye vegen skal legges i en mye slakere sving gjennom en skjæring. Mye tyder på at Carl C. Fon får den jobben.
I denne svingen kjørte en lastebil ut for ikke lenge siden. Den nye vegen skal legges i en mye slakere sving gjennom en skjæring. Mye tyder på at Carl C. Fon får den jobben. Bilde: Google
Anders Haakonsen
24. mai 2016 - 17:37

Bertelsen & Garpestad har gitt et anbud på 188,8 mill. Det er det eneste som er i nærheten av det laveste.

Veidekke er nr. tre med 212,1 mill. Fjerdeplassen holdes av et arbeidsfellesskap mellom Tveito Maskin fra Nome og Brødrene Alseth fra Tinn. Det vil ha 213,9 mill.

De tre siste anbyderne er Isachsen (225,8 mill.), Vassbak & Stol (228,5 mill.) og HAB Constuction fra Bærum (270,9 mill.).

Prosjektleder Svein Anders Tovslid i Statens vegvesen er svært fornøyd med oppslutningen om konkurransen. Han synes også prisene er bra.

Strekningen som skal bygges om går mellom Slåttekås i Nome kommune og Årnes i Sauherad. Oppdraget er en totalentreprise. Nøyaktig lengde på den nye vegen er derfor ikke fastsatt, men den vil ikke avvike mye fra 7 150 meter. Ca. 200 meter vil gå i tunnel. Ny vegbredde i dagen blir 8,5 meter.

Den nåværende vegen er svingete og trafikkfarlig, overbygningen er dårlig, og det samme er tilbudet til myke trafikanter. Når jobben er fullført, er overbygningen skiftet ut, svinger er rettet ut, og det er sammenhengende gang/sykkelveg på hele strekningen.

Når det skjer, er foreløpig uvisst. Tidspunkt for ferdigstillelse er et av tildelingskriteriene.

- Vi har satt som krav av jobben skal fullføres mellom 15. august og 1. november 2018. Vi har ikke gått gjennom alle anbudene ennå, men det ser ut til at de fleste tar sikte på å bli ferdig til 15. august, sier Svein Anders Tovslid.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.