NYHETER

Carl Berners plass i støpeskjeen

Carl Berners plass i Oslo skal bygges om. I dag møtes biler, busser, trikker, fotgjengere og syklister i et ikke altfor funksjonelt kryss. Nå skal kollektivtransporten få bedre forhold. Frist for å gi anbud på ombyggingen er satt til 5. februar.

Lysreguleringen på Carl Berners plass skal erstattes med en rundkjøring innen mai 2010.
Lysreguleringen på Carl Berners plass skal erstattes med en rundkjøring innen mai 2010. Bilde: Anders Haakonsen
Anders Haakonsen
11. des. 2007 - 11:41

På Carl Berners plass møtes rv 4, Trondheimsveien, rv 161, Christian Michelsens gate og Grenseveien, som er en kommunal veg.

Kysset er lysregulert og sterkt trafikkert. I løpet av de nærmeste årene blir trafikklysene fjernet og erstattet med en rundkjøring.

I forbindelse med omleggingen skal trikkeskinnene i Trondheimsveien flyttes inn til midten av gata sør for rundkjøringen. Til sammen 575 meter trikketrasé legges om. Nord for rundkjøringen blir det etablert felles holdeplasser for trikk og buss.

For øvrig omfatter oppdraget omlegging av 2 880 løpemeter VA-ledninger, steinsetting av 2 000 m2 fortausareal og planting av 200 trær og 800 busker.

Statens vegvesen Region Øst har gitt entreprenøren en romslig byggetid. Jobben behøver ikke være fullført før i mai 2010. Årsaken er at alle trafikantgrupper skal kunne bruke krysset i anleggstiden. Det blir derfor ikke mulig å få til en effektiv framdrift.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.