Canon tilpasser seg mobilen

Canon tilpasser seg mobilen
FIRKANT:Firkantet utseende og minimalistiske kontroller på IXUS 510 HS. Bilde: Canon

Det er en interessant utvikling når Canon nå lanserer nye kompaktkameraer som tilpasser seg mobiltelefonene.

I første omgang kommer en egen app til iOS som gjør at man svært enkelt kan overføre bilder til en iPad eller iPhone.

Det er nok et svar på at markedet for kompaktkameraer er blitt grundig barbert av nye, svært gode kameramobiler.

HELDEKKENDE: LCD-søkeren i IXUS 510 HS dekker det meste av baksiden Canon

Synkende marked

I fjor sank markedet for kompaktkameraer med hele 18 prosent. Selv om kompaktkameraer har overøst kundene med et vell av nye funksjoner til stadig lavere priser ser det ut som at markedserosjonen til mobilene er uunngåelig.

De nye IXUS HS-modellene 240 og 510 har innebygget WiFi som gjør det svært enkelt å overføre bilder og video.

Betegnelsen HS innebærer at dette er modeller som har bedre følsomhet i dårlig belysning og ekstra god bildeprosessering, og de burde i så måte være et godt supplement til mobiler som ikke eksellerer i skumringen.

Den nye bildeoverføringen er ikke bare begrenset til Apple-produkter, men også til Canons nettsky der kundene fra 10 GB gratis lagring. Dessuten kan man lagre direkte til YouTube, FaceBook og Twitter.

Mye zoom

I tillegg til å være utrustet med den nye WiFi-løsningen, har toppmodellen IXUS 510 HS svært interessante spesifikasjoner.

Den har en bakbelyst CMOS-sensor som sørger for at hver piksel får mest mulig lys og derfor egner seg godt i dårlig belysning, og kameraet har en optisk zoom på hele 12X.

Det går litt ut over antallet megapiksler på brikken som egentlig er på 16,8. Det store zoomforholdet begrenser dette til 10,1. Men enn nok for de fleste.

Kjenner familien

Mer enn nok har kameraet av funksjonalitet også.

Listen er meget lang og inkluderer nye Ansikts-ID. Det innebærer at man kan la kameraet huske ansiktene til opptil 12 familiemedlemmer. Så vet kameraet hvem du har tatt bilde av og kan sortere bildene etter navn. Det kan også prioritere de som er registrert når du tar bilde av flere.

Kameraet som bare er 19,8 mm tykt og nærmest her heldekkende 3,2 tommer LCD-søker vil koste rundt 3500 kroner når det kommer i butikkene litt etter påske.

LEKRE SAKER: Den nye WiFi-telefonen IXUS HS 510 som produktekspert Trond Sliper i Canon viser frem er en lekker liten sak. ORV

Les også:

Nytt Nikon-kamera for barn

Nikon D800: 36 megapixler

Nikon med 1000 mm-kamera

Denne dingsen gjør iPhone til et godt kamera

Les mer om: