T2

Canon fornyer storselgeren

EOS 650D er spekket med ny teknologi og brukervennlighet.

8. juni 2012 - 12:15
Vis mer

Det er omtrent like sikkert som årstidene at Canon fornyer EOS-serien av speilreflekser. Nå er EOS 650D en realitet til 7 990 kroner med et 18-55mm-objektiv.

Ikke bare en ansiktsløftning

– Dette kameraet kan virke som en facelift på EOS 600D, men det er det ikke. Dette er noe virkelig nytt som vil gjøre det mye enklere for mange å ta gode bilder med speilrefleks. Her er det mange tekniske innovasjoner som både forbedrer kvaliteten på bildene og gjør kameraet mer tilgjengelig, sier produktspesialist i Canon Trond Sliper.

Det er spesielt den nye berøringsfølsomme utfellbare LCD-skjermen Sliper sikter til når han berømmer brukervennligheten.

Funksjoner som før krevde mer trening og kunnskap for å kunne bruke effektivt er nå lett tilgjengelig på skjermen.

Et fingertrykk er nok for å fortelle kameraet hva det skal fokusere på, og når man skal bla gjennom bildene gjør man det med fingersveip - som på en smartmobil.

Den nye EOS-en er også utstyrt med mer intelligens som hjelper brukerne til å analysere motivet uten at de trenge å bekymre seg for innstillingene. og har en helt ny 18 MP sensor.

Intelligent Auto er blitt bedre til å analysere scenen og kameraet har fått en veldig god bevegelig fingerfølsom LCD-sensor som gjør det veldig lett å fokusere på det du vil.

Les også: Dette kameraet hjelper deg med å ta gode bilder

1200005939.jpgBedre autofokus

Stadig flere bruker speilreflekskameraer til å filme i HD. Problemet har vært autofokus når man filmer.

Dette skal være løst på EOS 650D, som kan autofokusere kontinuerlig under filming.

Hele autofokussystemet er betydelig forbedret. Selve CMOS-sensoren på 18 megapiksler har fått egne piksler som brukes til bare til selve autofokusfunksjonen gjennom å måle kontrast og fase.

Det hører også med en ny raskere bildeprosessor som gir større fargeomfang og gjør at man kan ta fem bilder i sekundet.

Kameraet har et stort ISO-område, men har i tillegg fått en funksjon for å ta gode biler i veldig dårlig lys selv om det holdes i hånden.

– Det som skjer er at kameraet tar flere bilder og så brukes lysinformasjonen i alle sammen til å bygge opp et med bedre belysning og mye mindre støy enn man ellers ville fått Dette skal funger å bra at det nærmer seg det et menneskelig øye kan oppfatte i mørket, sier Sliper.

1200005937.jpg

Nye objektiver

Sammen med kameraet kommer også et par nye objektiver. Et fast 40mm og et 18-135mm.

Begge har en ny stepmotor som er mer kompakt og gir bedre ytelse, spesielt under autofokus når man filmer. Med den store telelinsen koster kameraet 9 990 kroner.

Forrige modell forsvinner ikke med det første, men vil fortsette som en litt billigere modell.

Les også: Tre nye speilløse fra Samsung

Ny speilrefleks med super-video

Nikon med 36 megapiksler i fullformat 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.