T2

Canon fornyer storselgeren

EOS 650D er spekket med ny teknologi og brukervennlighet.

8. juni 2012 - 12:15

Canon EOS 650D

  • 18 megapikslers hybrid CMOS-sensor i APS-C-format
  • Full HD-film med manuelle kontroller og kontinuerlig AF
  • Serieopptak med 5 bilder/sek
  • Vridbar Clear View LCD II Touch-skjerm
  • ISO 100–12 800 som kan utvides til ISO 25 600
  • 9-punkts AF
  • Integrert Speedlite sender

Markedet synker

  • I første kvartal gikk markedet for kompaktkameraer ned med 11 prosent til 45 000 enheter. Systemkamerasalget, som skulle holde unna for fallet i kompaktkameraer og gjøre det levelig for fotobransjen, sank med hele 18 prosent til 19 000 enheter.
  • Det som derimot økte kraftig med 33 prosent, men fra et lavt nivå, var såkalte speilløse systemkameraer, eller hybridkameraer, som noen kaller dem. Det betød at markedet for speilreflekser sank med hele 24 prosent.
  • Selv om salget av systemkameraer stupte, tror bransjen at markedet preges av at store leverandører har hatt leveranseproblemer på grunn av naturkatastrofene i Østen. Bransjen tror fremdeles at det vil være vekst i markedet i år.

Det er omtrent like sikkert som årstidene at Canon fornyer EOS-serien av speilreflekser. Nå er EOS 650D en realitet til 7 990 kroner med et 18-55mm-objektiv.

Ikke bare en ansiktsløftning

– Dette kameraet kan virke som en facelift på EOS 600D, men det er det ikke. Dette er noe virkelig nytt som vil gjøre det mye enklere for mange å ta gode bilder med speilrefleks. Her er det mange tekniske innovasjoner som både forbedrer kvaliteten på bildene og gjør kameraet mer tilgjengelig, sier produktspesialist i Canon Trond Sliper.

Det er spesielt den nye berøringsfølsomme utfellbare LCD-skjermen Sliper sikter til når han berømmer brukervennligheten.

Funksjoner som før krevde mer trening og kunnskap for å kunne bruke effektivt er nå lett tilgjengelig på skjermen.

Et fingertrykk er nok for å fortelle kameraet hva det skal fokusere på, og når man skal bla gjennom bildene gjør man det med fingersveip - som på en smartmobil.

Den nye EOS-en er også utstyrt med mer intelligens som hjelper brukerne til å analysere motivet uten at de trenge å bekymre seg for innstillingene. og har en helt ny 18 MP sensor.

Intelligent Auto er blitt bedre til å analysere scenen og kameraet har fått en veldig god bevegelig fingerfølsom LCD-sensor som gjør det veldig lett å fokusere på det du vil.

Les også: Dette kameraet hjelper deg med å ta gode bilder

1200005939.jpgBedre autofokus

Stadig flere bruker speilreflekskameraer til å filme i HD. Problemet har vært autofokus når man filmer.

Dette skal være løst på EOS 650D, som kan autofokusere kontinuerlig under filming.

Hele autofokussystemet er betydelig forbedret. Selve CMOS-sensoren på 18 megapiksler har fått egne piksler som brukes til bare til selve autofokusfunksjonen gjennom å måle kontrast og fase.

Det hører også med en ny raskere bildeprosessor som gir større fargeomfang og gjør at man kan ta fem bilder i sekundet.

Kameraet har et stort ISO-område, men har i tillegg fått en funksjon for å ta gode biler i veldig dårlig lys selv om det holdes i hånden.

– Det som skjer er at kameraet tar flere bilder og så brukes lysinformasjonen i alle sammen til å bygge opp et med bedre belysning og mye mindre støy enn man ellers ville fått Dette skal funger å bra at det nærmer seg det et menneskelig øye kan oppfatte i mørket, sier Sliper.

1200005937.jpg

Nye objektiver

Sammen med kameraet kommer også et par nye objektiver. Et fast 40mm og et 18-135mm.

Begge har en ny stepmotor som er mer kompakt og gir bedre ytelse, spesielt under autofokus når man filmer. Med den store telelinsen koster kameraet 9 990 kroner.

Forrige modell forsvinner ikke med det første, men vil fortsette som en litt billigere modell.

Les også: Tre nye speilløse fra Samsung

Ny speilrefleks med super-video

Nikon med 36 megapiksler i fullformat 

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.