ARKIVNYHETER

Canal Digital tilbyr WiMP på TV

FORSTÅELIG:TV-grensesnittet er bygget opp slik at det skal være lett å manøvrere med fjernkontroll.
FORSTÅELIG:TV-grensesnittet er bygget opp slik at det skal være lett å manøvrere med fjernkontroll.

Kampen om musikkundene hardner til, og det er strømmingstjenester som overtar.

Nesten en tredjedel av all musikk vi hører på kommer nå fra slike tjenester, og andelen øker raskt. Bare fra juni i fjor til nå er andelen økt fra 20 til 29 prosent av lyttingen.

Norske WiMP kjemper mot Spotify og et etter hvert stort antall tjenester som tilbyr en musikksamling fra nettskyen. Nå vil rundt 700 000 norske TV-kunder av Canal Digital få WiMP inn som en del av TV-tilbudet.

Fra før har de kunnet bruke WiMP via en PC-klient. Det har gitt WiMP langt over 100 000 kunder, men nå kommer det samme tilbudet til alle som har den nye ADB-dekoderboksen. Poenget er selvfølgelig at dette styrker kundetilbudene til både Canal Digital, og ikke minst WiMP, som vil tilby oppgraderingsmuligheter.

For basistilbudet vil bare bli tilgjengelig gjennom PC-en eller dekoderboksen som er koblet til TV-en eller musikkanlegget. Vil man ha musikken inn på alle slags dingser, hvor mobiltelefonen er mest aktuell for de fleste, koster det 49 kroner ekstra i måneden. Det er halv pris av hva WiMP koster alene.

For 129 kroner kan man få et såkalt familieabonnement hvor man har tre spillelister og tre kan lytte samtidig.

Vellykket

- Vi tror mye av den hurtige økningen vi har sett på musikkstrømming her i landet kommer av at vi og Canal Digital har samarbeidet på denne måten, sier daglig leder for WiMP i Norge, Per Einar Dybvik.

- Vi har laget et grensesnitt på tjenesten som lett kan manøvreres fra fjernkontrollen. Til og med søk er lett, selv om du må taste inn tekst. Det er raskt å manøvrere seg gjennom bokstavene med piltaster, men man slipper stort sett med noen få av dem. En effektiv søkefunksjon presenterer hurtig en liste med alternativer. For dem som brukte T9 på mobilen så fungerer det også, sier direktør for produkt- og tjenesteutvikling i Canal Digital, Marius Bjerke.

- Vi tror tilgjengeligheten på WiMP vil øke betydelig nå når alle får den inn som et valg i grensesnittet til dekoderen.

STYRER MUSIKKEN: Direktør for produkt og tjenesteutvikling i Canal Digital, Marius Bjerke kan styre musikken på WiMP via iPhone. orv

Starter torsdag

Han sier at alle som har satellittutgaven av ADB-boksen vil få ny programvare etter at den slippes klokken 10 i torsdag 19. januar.

Da kommer også en annen etterlengtet nyhet: Brukerne kan ta opp to programmer samtidig. Og man kan se på en tredje kanal hvis den sender på en av de frekvensene det tas opp fra.

For kabelkundene gjenstår det noe jobb, men de vil få oppgraderingen en gang i løpet av første kvartal.

Fra mobil

Den nye programvaren gjør det også mulig å styre dekoderen via en iPhone eller iPad. Forutsetningen er at boksen er koblet til nettet. Den nye appen blir tilgjengelig i neste uke under navnet Canal Digital Remote.

- Vi jobber også med en app til Android, men vi har ingen lanseringsdato på en den ennå, sier Bjerke.

PÅ iOS: I neste uke vil Canal Digitals nye satellittdekodere kunne sttyres med en iPhone via WiFi.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.