IT

Canal Digital kutter ut smalbåndet

Bredbåndleverandørene slåss om kundene med høyere hastigheter og nye tjenester.

Raskere og bedre: Canal Digital kutter de trege hastigheten og oppgraderer TV-tilbudet.
Raskere og bedre: Canal Digital kutter de trege hastigheten og oppgraderer TV-tilbudet. Bilde: Canal Digital
21. aug. 2013 - 18:26

Telenors kabel-TV-selskap Canal Digital, (Ikke satellitt-delen av selskapet med samme navn), oppgraderer bredbåndet og tilbudet:

Fra 1. oktober er det slutt på de små bitratene. Fra da er det 25 Mbit/s og oppover som gjelder for alle abonnenter. Samtidig lanseres nye tjenester som utnytter de raske forbindelsene.

– Dette blir mye enklere. I stedet for et vell av hastighetsvarianter kan kundene nå velge mellom 25, 50 eller 100 Mbit/s, forteller informasjonssjef i Canal Digital Kabel-tv, Catharina Kokkim.

Les også: Tester 1 Gbit/s kabelmodem i Norge

T-We

Kunden trenger nok mer futt i kabelen når de også skal forsyne seg av de nye tjenestene som passende nok har fått navnet T-We. De to øverste hastighetene vil inkludere dem i prisen.

T-We er en underholdningsportal hvor folk finner igjen innhold de har gått glipp den siste uka. Det betyr at de ikke trenger å programmere PVR-en lenger om de skal se programmet innen tiden går ut.

Den enkleste funksjonen i T-We finnes på fjernkontrollen. Kommer du for sent til å få med deg de første ti minuttene av Hotell Cæsar, er det ingen grunn til å gråte. Nå kan man ganske enkelt spole tilbake i programmet på samme måte som om det var et opptak.

Og opptak er det også i den nye tjenesten. Canal Digital vil lagre programmene i en uke i et eget arkiv.

Det vil også være et arkiv som vil lagre serier og annet innhold over en lengre periode.

Rettigheter

Som alltid er det innholdsleverandørene som bestemmer. Canal digital og konkurrentene er bare distributører.

Hvor mange av TV-kanalene som vil være med Canal Digital inn i den nye verdenen er selvfølgelig et rettighetsspørsmål som de må ta stilling til. Så langt har mer enn 30 kanaler gitt grønt lys for den mer forbrukervennlige modellen, men forhandlingene er i gang og flere vil nok bli med innen dette starter 1. oktober.

Eksisterende smal- og bredbåndskunder vil flyttes til det tilbudet som tilsvarer best. Det betyr at de som har nøyd seg med 2 eller 5 Mbit/s vil bli flyttet til 25 Mbit/s.

Dette har imidlertid fått en blandet mottagelse, og en rekke kunder raser på Canal Digitals Facebook-side, der de hevder at de nå tilbys noe annet enn de bestilte - til en høyere pris.

Les også: Netflix får norsk konkurrent

Sammenlignbare priser

Prismessig legger Canal Digital seg i samme terreng som konkurrentene. 50 og 100 Mbit/s som inkluderer T-We koster henholdsvis 499 og 599 kroner.

Hovedkonkurrenten på kabel, Get, har ikke helt sammenliknbare hastigheter men tar 579 og 899 kroner for henholdsvis 70 og 120 Mbit/s.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Get har ikke annonsert det ennå, men er i ferd med å lansere en liknende tjenestepakke.

De som har et fiberabonnement fra en av partnerne til Lyse betaler 549 og 849 for 60 og 100 Mbit/s, men da får de like høy hastighet i begge retninger.

Les også:

Kan ta opp åtte TV-programmer samtidig  

Napster gjenoppstår som strømmetjeneste

Ny brikke gir 4G overalt  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.