T2

Canal Digital-kundene får bedre TV-tilbud

Nå kan PVR-boksen programmeres via nettet og du trenger ikke TV for å se på TV.

Styr opptakene fra iPaden: Canal Digital har lansert en ny nettportal og nye apper for iOS som gir kundene kontroll over PVR-boksen uten å være hjemme.
Styr opptakene fra iPaden: Canal Digital har lansert en ny nettportal og nye apper for iOS som gir kundene kontroll over PVR-boksen uten å være hjemme. Bilde: Canal Digital
23. jan. 2013 - 18:59

Canal Digital Satellitt har en stund latt kundene sine sjekke programoversikten på dekoderen over nettet eller på iOS.

Nå oppgraderer de både nettsiden og appen og lar folk gjøre opptak over nettet. De som har anskaffet den nye hybrid-PVR-en fra ADB, det vil si den internett-tilkoblede TV-opptakeren, trenger ikke holde seg hjemme for å programmere opptak.

Når du logger deg på med din ID vil du få tilgang til kanalene du abonnerer på. Her kan du ta opp og slette enkeltprogrammer og serieopptak og du kan se alle opptakene som er planlagt.

Krydrer tilbudet

Nett- og appstyringen er bare en del av godsakene satellittdistributøren har tatt frem til kundene sine i det siste. Konkurransen fra de andre distributørene er intens og det gjelder å tilfredsstille kravstore kunder.

Akkurat som NRK strømmer TV-kanalene sine på nettet og lar seerne hente frem eldre programmer fra et arkiv gjør Canal Digital det samme. I første omgang strømmer de 13 kanaler på nettet til PC-er og Mac-er, men de planlegger å øke tilbudet ut over året.

I tillegg har de etablert et arkiv basert på en del av programmene som har gått på flere av kanalene. Slike arkiver vil det også bli flere av. Og er ikke det underholdende nok så kan man også leie film fra det vanlige utleiebiblioteket.

TEST: Hvilken strømmetjeneste er best?

Best på boksen

Selv om Canal Digital Satellitt flytter stadig mer av tilbudet fra ADB-PVR-en ut på nettet, ligger en enda mer utbygget variant av tjenesten på selve boksen. De som har en slik bør ta en titt på tjenestene. Det er ikke nødvendigvis krise om man ikke fikk tatt opp et program.

Det er godt mulig det ligger i arkivet. På sikt kan slike tjenester minke behovet for å gjøre egne opptak. Når alt ligger på nettet likevel, er det ikke mye poeng å investere i en PVR.

Les også:

Europeisk TV-kanal sender Ultra HD

Slik skal Netflix bli bedre

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.